Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila is een prachtige hortensia met grote, platte bloemschermen die bestaan uit kleine, fertiele bloemen omringd door grotere, steriele bloemen. De bloemen hebben een mooie roze kleur die in sommige gevallen kan veranderen naar blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant is compact van formaat en bloeit van de zomer tot de herfst, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of border. De Dutch Ladies Sheila is winterhard en kan goed gedijen in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een prachtige en sierlijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale vereisten. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef regelmatig voeding voor bloeiende planten. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Ja, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Hydrangea macrophylla Dutch Ladies Sheila heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant met minder water toe.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat ochtend- of avondzon. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt, bijvoorbeeld voor een raam op het noorden of oosten. Te veel felle zon kan namelijk leiden tot verbranding van de bladeren.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila houdt van een warme omgeving. Een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila bloeit van juni tot augustus en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn vermogen om de lucht te zuiveren en kan helpen bij het filteren van schadelijke stoffen in de ruimte. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Op deze temperatuur voelt de plant zich het meest comfortabel en zal het goed groeien en bloeien. Warmte en kou kunnen de plant stress veroorzaken.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei zwakke zijtakken tot aan de basis. Gebruik scherp snoeigereedschap om een nette snede te maken en voorkom snoeien in de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de bladeren nat worden tijdens het besproeien.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila heeft potgrond nodig die goed vocht vasthoudt, maar wel goed doorlatend is. Een mengsel van normale potgrond met wat extra turf of compost is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet vochtig en goed doorlatend zijn. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een licht zure pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen voor een gezonde groei.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant af en toe mest en verwijder dode bloemen en bladeren om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De plant kan worden schoongemaakt door regelmatig stof af te nemen van de bladeren en bloemen met een zachte doek of borstel. Ook kunnen bruine of dorre bladeren voorzichtig worden verwijderd om de uitstraling van de plant te verbeteren. Het is belangrijk om de plant niet te nat te maken tijdens het schoonmaken om schimmelvorming te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met voldoende natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme warmte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  Kamerplanten zoals de Hydrangea macrophylla vereisen een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van tocht en droge luchtbronnen zoals radiatoren. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Hydrangea macrophylla is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. De plant gedijt het beste in grond die goed doorlatend is en vochtig blijft, maar niet constant nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorkomen dat de wortels in waterlogged grond staan.

  Gebruik een algemene kamerplantmest met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst, volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is voordat je bemest om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Sheila is een prachtige hortensia met grote, platte bloemschermen die bestaan uit kleine, fertiele bloemen omringd door grotere, steriele bloemen. De bloemen hebben een mooie roze kleur die in sommige gevallen kan veranderen naar blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant is compact van formaat en bloeit van de zomer tot de herfst, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin of border. De Dutch Ladies Sheila is winterhard en kan goed gedijen in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een prachtige en sierlijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.