Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink

Begonia (Semperflorens Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink is een prachtige plant met dubbele, roze bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze Begonia heeft een compacte groei en wordt ongeveer 20-30 cm hoog. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. De plant gedijt goed in de halfschaduw en is perfect voor bloembakken, hanging baskets en borders in de tuin. De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink is een echte blikvanger die zorgt voor kleur en elegantie in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink is groenblijvend, wat betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen in de winter. Deze tuinplanten behouden dus hun blad gedurende alle seizoenen.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen kou.

  Ja, de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de tuin. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te bemesten.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen planten om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Houd rekening met de groeiruimte bij het planten in de tuin.

  Ja, de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het is een plant die gedijt in gedeeltelijke schaduw en zal daar goed gedijen zonder veel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en niet te veel direct zonlicht ontvangt voor optimale groei.

  Begonia Doublet Pink heeft regelmatig water nodig, houd de grond licht vochtig. Geef gemiddeld eens per week water, afhankelijk van de standplaats en temperatuur. Controleer altijd de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te nat staat.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Hierdoor helpt hij bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een vlindertuin of bijentuin.

  Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers en het bieden van schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de diversiteit te stimuleren. Door het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten, kan de biodiversiteit worden vergroot.

  De Begonia bloeit van juni tot en met oktober en de bloei kan enkele maanden aanhouden. De plant heeft bloemen die dubbelbloemig zijn en mooi roze van kleur.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink kan niet goed tegen de volle zon. Het beste groeit deze plant op een plek met halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Nee, Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is raadzaam om alleen planten te eten waarvan bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Ja, de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gebruikt voor tuinen en bloembakken.

 • Je kunt de bloemstelen van de plant na de bloei terugsnoeien om de plant gezond te houden. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de uitstraling van de plant te verbeteren. Het snoeien van de plant bevordert de groei en bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink heeft een zure, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Vermijd potgrond die te vochtig is, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Het gebruik van speciale potgrond voor bloeiende planten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze begonia is belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen en organisch materiaal. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg regelmatig voor bemesting en watergift.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen felle zon en wind, en dat de grond goed gedraineerd is. Deze plant is geschikt voor in de tuin of op het terras.

  Zorg ervoor dat de Begonia in de winter vorstvrij staat, bijvoorbeeld in een kas of binnenshuis. Bescherm de plant tegen koude temperaturen en vorst om schade te voorkomen. Geef in de winterperiode de plant minder water en houd de grond licht vochtig.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de grond te nat wordt. De Begonia houdt van een lichte en warme standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant mooi te houden.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is een nuttige praktijk voor het behoud van vocht en het onderdrukken van onkruid bij tuinplanten. Het helpt ook bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei. Aanbevolen mulchmaterialen voor tuinplanten zijn onder meer compost, boomschors, stro en houtsnippers.

  De Tuinplanten Begonia's geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale grond met een pH van ongeveer 6,0 tot 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te compact. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het handhaven van een gezonde groei van de plant.

  Deze plant kan last hebben van plagen zoals spintmijten, bladluizen en trips. Om ongedierte te bestrijden, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd te hoge temperaturen en vochtigheid om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink is een prachtige plant met dubbele, roze bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze Begonia heeft een compacte groei en wordt ongeveer 20-30 cm hoog. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. De plant gedijt goed in de halfschaduw en is perfect voor bloembakken, hanging baskets en borders in de tuin. De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet Pink is een echte blikvanger die zorgt voor kleur en elegantie in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.