Begonia (Semperflorens Grp) Doublet White

Begonia (Semperflorens Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet White is een compacte, groenblijvende plant met dubbele witte bloemen. Deze Begonia heeft een bossige groeiwijze en bloeit gedurende het hele groeiseizoen. Het blad is glanzend en donkergroen, wat een mooi contrast vormt met de witte bloemen. De plant is perfect voor in bloembakken, hanging baskets of als borderplant. De Begonia Doublet White gedijt het beste op een lichte standplaats met voldoende water en regelmatige voeding.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als tuinplant is deze begonia groenblijvend en zal hij het hele jaar door bladeren behouden. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor het tuinlandschap, waar hij structuur en kleur toevoegt, zelfs in de wintermaanden.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet White is niet winterhard en kan niet buiten overleven in koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het is een populaire tuinplant vanwege de prachtige bloemen en bladeren.

  Begonia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven en bemesten. Het is belangrijk om ze te beschermen tegen kou en vorst.

  Begonia's hebben ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en luchtstroming rondom de plant. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden.

  Begonia's van het Semperflorens Grp groeien goed in de schaduwrijke omstandigheden. Het is een ideale plant voor tuinen met weinig zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voedingsstoffen krijgt voor optimale groei.

  Begonia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet White is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Zo kunnen deze insecten bijdragen aan de bestuiving van de plant. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor zowel de plant als de insecten.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet White draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en andere insecten aan te trekken met de nectar en pollen van de bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor extra groen en kleur in de tuin, wat een gunstig effect kan hebben op de lokale biodiversiteit. Het is dus zeker een goede toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De Begonia Semperflorens Grp bloeit meestal van mei tot en met september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Deze plant kan de volle zon verdragen, maar het is belangrijk om hem te beschermen tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme dagen en plaats hem indien mogelijk op een plek met wat schaduw in de middag.

  Nee, Begonia's zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt sterk afgeraden om planten uit de tuin te eten tenzij ze specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het is belangrijk om enkel voedingsmiddelen te eten die veilig zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, Begonia's hebben grote bladeren en een dichte groeiwijze, wat enige geluidsdempende eigenschappen kan bieden in een tuin of binnenruimte. Echter, het effect zal beperkter zijn dan bij planten met grotere, dikkere bladeren.

 • Begonia's moeten regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en meer bloemen te stimuleren.

  De Begonia Doublet White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Begonia (Semperflorens Grp) Doublet White is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure potgrond is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De Begonia Doublet White groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een licht vochtige bodem die niet te nat wordt. Een goede bodemkwaliteit helpt de plant gezond en bloeiend te houden.

  De Begonia Doublet White gedijt het beste op een halfschaduwrijke tot zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Op een beschutte plek in de tuin zal de Begonia het beste tot zijn recht komen.

  Zorg ervoor dat de Begonia in de winter op een vorstvrije en droge plek staat. Bedek de plant met een dikke laag bladeren of stro om deze te beschermen tegen de kou. Vermijd te veel vocht rond de wortels om rotting te voorkomen.

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet White vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals deze begonia is het belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar, maar stop met bemesten in de winter.

  Om de grond vochtig te houden en onkruid te verminderen, kan mulch worden toegepast rond de plant. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, bladeren of cacaodoppen. Het helpt ook bij het stabiliseren van de bodemtemperatuur en het bevorderen van de groei van de plant.

  De begonia gedijt het beste in een grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar wel goed doorlatend. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Voor het bestrijden van ongedierte op deze tuinplanten kun je preventief insectenwerende zeep of neemolie gebruiken. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes helpen bij het bestrijden van bladluizen. Controleer regelmatig op plagen en verwijder deze indien nodig met de hand.

 • Omschrijving

  De Begonia (Semperflorens Grp) Doublet White is een compacte, groenblijvende plant met dubbele witte bloemen. Deze Begonia heeft een bossige groeiwijze en bloeit gedurende het hele groeiseizoen. Het blad is glanzend en donkergroen, wat een mooi contrast vormt met de witte bloemen. De plant is perfect voor in bloembakken, hanging baskets of als borderplant. De Begonia Doublet White gedijt het beste op een lichte standplaats met voldoende water en regelmatige voeding.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.