Guzmania 'Lollipop'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Lollipop' is een tropische plant met opvallende rode en roze bloemen die zich in een compacte bolvormige bloemknop bevinden. Deze plant heeft smalle, groene bladeren die in een rozetvorm groeien en een decoratieve uitstraling hebben. De Guzmania 'Lollipop' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is relatief gemakkelijk te verzorgen, met een voorkeur voor een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven in de kelk van de plant en de potgrond vochtig te houden. Deze plant voegt een vrolijke en exotische uitstraling toe aan elke kamer of kantoorruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en geef de plant regelmatig wat mest. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de meeste Guzmania soorten hebben veel licht nodig. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Lollipop' hebben ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Nee, hou niet van felle zon. Het liefst op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de luchtvochtigheid op peil te houden en zorgt voor een gezonde groei.

  De Guzmania 'Lollipop' bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Guzmania plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het is een populaire keuze vanwege zijn vermogen om giftige stoffen uit de lucht te filteren en deze om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen van de plant helpt bij het behouden van zijn luchtzuiverende capaciteiten.

  Ja, dat klopt. Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat het niet te koud of te warm wordt voor mij.

 • Het is niet noodzakelijk om de bladeren van de Guzmania regelmatig te snoeien. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Als de bloemen zijn uitgebloeid, knip dan de bloemstengel weg om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren.

  De Guzmania 'Lollipop' heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de potgrond niet constant doorweekt is. Geef water op kamertemperatuur, bij voorkeur met regenwater of gedestilleerd water. Laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen, maar zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rondom de plant hoog blijft.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Lollipop' hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met een luchtige structuur die voldoende vocht vasthoudt. Het is belangrijk om gebruik te maken van speciale potgrond voor kamerplanten om een gezonde groei te stimuleren. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en voedzaam. Een mengsel van potgrond en perliet of vermiculiet is geschikt voor planten die houden van een licht vochtige omgeving. Het is belangrijk om de potgrond af en toe te verversen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste bij indirect licht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft en verwijder regelmatig dode bladeren om de luchtstroom te bevorderen. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Gebruik lauwwarm water om eventueel stof van de bladeren te spoelen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel indirect zonlicht nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht. Zorg voor voldoende licht voor een gezonde groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, idealiter tussen de 50-60%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de plant op een schaal met water te plaatsen. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en uitdroging van de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een neutrale tot licht zure bodem nodig om goed te gedijen. Idealiter ligt de pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Kamerplanten zoals Guzmania hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Lollipop' is een tropische plant met opvallende rode en roze bloemen die zich in een compacte bolvormige bloemknop bevinden. Deze plant heeft smalle, groene bladeren die in een rozetvorm groeien en een decoratieve uitstraling hebben. De Guzmania 'Lollipop' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is relatief gemakkelijk te verzorgen, met een voorkeur voor een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven in de kelk van de plant en de potgrond vochtig te houden. Deze plant voegt een vrolijke en exotische uitstraling toe aan elke kamer of kantoorruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.