Lilium (Asiatic Grp) 'Crystal Baby'

Lilium (Asiatic Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium 'Crystal Baby' is een prachtige Aziatische lelie met witte bloemen die een vleugje roze in het midden hebben. De bloemen zijn groot en opvallend en bloeien in de zomer. Deze lelie groeit goed in de volle zon en gedijt in goed doorlatende, vochtige grond. 'Crystal Baby' is een compacte lelie die ideaal is voor borders, rotstuinen en containers. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lilium (Asiatic Grp) 'Crystal Baby' is relatief eenvoudig te onderhouden en heeft weinig speciale vereisten. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Ook is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, Lilium (Asiatic Grp) 'Crystal Baby' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek waar het indirect zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  Liliums hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef in de zomer wat vaker water dan in de winter.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Crystal Baby' houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te plaatsen en te beschermen tegen extreme kou. Een warme en zonnige plek zal de groei en bloei bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden juni en juli. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, lelies zijn luchtzuiverende planten en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Ze absorberen schadelijke gassen en produceren zuurstof tijdens de fotosynthese. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant is belangrijk voor optimale luchtzuivering.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen.

 • Knip na de bloei de bloemstelen tot aan de basis af om zaadvorming te voorkomen. Laat de bladeren en stengels volledig verwelken voordat je ze verwijdert. Verwijder dode bladeren en bloemresten regelmatig om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming op de bladeren te voorkomen. Laat de grond echter niet te drassig worden, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Voor de plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Kies bij voorkeur voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de potgrond regelmatig wordt ververst om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  De bodem moet goed gedraineerd en vruchtbaar zijn, bij voorkeur met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de grond vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft. Voeg organische stof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding tijdens de groeiperiode.

  Je kunt stof voorzichtig van de bladeren afvegen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen water of reinigingsmiddelen om de bladeren schoon te maken, omdat dit de plant kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden en de groei te bevorderen.

  De plant heeft veel licht nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd te veel direct zonlicht in de middag om verbranding van bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperaturen. Te hoge temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Het is aan te raden om de plant regelmatig te besproeien met water. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is voor een optimale groei van de plant.

  De Lilium (Asiatic Grp) 'Crystal Baby' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden om een optimale groei en bloei te garanderen.

  Lelies hebben regelmatig voedingsstoffen nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten met een hoger fosforgehalte voor een betere bloei. Bemest de plant ongeveer eens in de twee weken tijdens de actieve groeiperiode.

 • Omschrijving

  Lilium 'Crystal Baby' is een prachtige Aziatische lelie met witte bloemen die een vleugje roze in het midden hebben. De bloemen zijn groot en opvallend en bloeien in de zomer. Deze lelie groeit goed in de volle zon en gedijt in goed doorlatende, vochtige grond. 'Crystal Baby' is een compacte lelie die ideaal is voor borders, rotstuinen en containers. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.