Lilium (LA-hybrids Grp) 'Mount Grace'

Lilium overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium 'Mount Grace' er en smuk lilje med store, trumpetformede blomster i en blød lyserød farve med et strejf af gult i hjertet. Denne LA-hybridlilje har en dejlig sød duft og blomstrer i sommermånederne. De robuste stængler kan blive op til 100 cm høje og bærer flere blomster pr. stilk. Ideel til bede eller som afskårne blomster i buketter. Sørg for en solrig placering og veldrænet jord til denne smukke og duftende lilje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Lilium (LA-hybrids Grp) 'Mount Grace' er generelt ret nemme at vedligeholde. De kræver regelmæssig vanding og sollys for at trives, men ellers kræver de ikke meget særlig pleje. De er også rimeligt modstandsdygtige over for sygdomme og skadedyr.

  Ja, Lilium (LA-hybrider Grp) 'Mount Grace' har brug for masser af lys. Placer planten på et sted med masser af indirekte sollys for den bedste vækst. En lys placering vil fremme plantens blomstring og sundhed.

  Stueplanter som disse har generelt brug for vand en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at pottemulden kan tørre godt ud mellem vandingerne.

  Lilium 'Mount Grace' trives i en lys placering, men undgå direkte sollys. Placer planten derfor et sted med indirekte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Et sted med klart, filtreret lys er ideelt til denne stueplante.

  De Lilium (LA-hybrider Grp) 'Mount Grace' elsker varme og trives godt ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et varmt og solrigt sted, men undgå direkte sollys for at undgå forbrænding. At dreje planten regelmæssigt sikrer, at alle sider får jævnt varme.

  Denne plante blomstrer i månederne juli og august, og blomstringsperioden varer cirka 2-3 uger. Blomsterne har en længere levetid, hvis de regelmæssigt bliver afklippet.

  . Alle planter har evnen til at rense luften gennem processen med fotosyntese, hvor de omdanner kuldioxid til ilt. Denne plante bidrager derfor til renere luft derhjemme.

  Ja, denne plante trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader. Det er vigtigt, at planten står ved en konstant og moderat temperatur for at trives godt. At undgå ekstreme temperaturændringer vil fremme plantens vækst og blomstring.

 • Denne plante kræver ikke beskæring. Du kan fjerne døde blade eller blomster for at opretholde plantens udseende. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  Giv regelmæssigt vand til planten og sørg for, at jorden ikke udtørrer. Hold jorden fugtig, men undgå at rødderne bliver for våde. Giv lidt mere vand i varmt vejr end normalt.

  For en Lilium (LA-hybrider Gruppen) 'Mount Grace' er det vigtigt at bruge veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. En blanding af pottemuld og groft sand kan hjælpe med en god dræning.

  Liljer trives bedst i godt drænet jord og foretrækker en fugtig, men ikke gennemblødt substrat. Sørg for, at jorden er næringsrig og regelmæssigt gødsket for optimal vækst. Undgå tunge, kompakte jordarter, der holder på vandet.

  Denne plante foretrækker en lys placering, undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Giv regelmæssigt plantenæring i vækstsæsonen.

  For at rense planten kan du forsigtigt fjerne støv med en blød klud, eventuelt let fugtet. Undgå brug af kemiske rengøringsmidler, da de kan være skadelige for planten. At tørre blade og blomster regelmæssigt af holder planten sund og smuk.

  De Lilium (LA-hybrids Grp) 'Mount Grace' har brug for masser af lys og trives bedst på et sted med klart, indirekte sollys. Undgå direkte sollys, især om eftermiddagen, for at undgå bladforbrænding. Placer planten tæt på et vindue mod øst eller vest for optimal vækst.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Undgå pludselige temperaturændringer og træk, da det kan beskadige planten. Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Indendørs planter, herunder Lilium (LA-hybrids Grp) 'Mount Grace', trives bedst ved en gennemsnitlig luftfugtighed på omkring 40-60%. Hold luftfugtigheden ved at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. En for lav luftfugtighed kan føre til udtørring af blade og blomster.

  Lilium (LA-hybriden Grp) 'Mount Grace' trives bedst i jord med en let sur til neutral pH. En pH-værdi mellem 5,5 og 7 er ideel for denne plante at vokse og blomstre godt. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den efter behov.

  Denne plante kræver regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

 • Beskrivelse

  Lilium 'Mount Grace' er en smuk lilje med store, trumpetformede blomster i en blød lyserød farve med et strejf af gult i hjertet. Denne LA-hybridlilje har en dejlig sød duft og blomstrer i sommermånederne. De robuste stængler kan blive op til 100 cm høje og bærer flere blomster pr. stilk. Ideel til bede eller som afskårne blomster i buketter. Sørg for en solrig placering og veldrænet jord til denne smukke og duftende lilje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.