Petunia 'Tiny Tunia Pink'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Tiny Tunia Pink' is een compacte en laagblijvende bloeiende plant met prachtige roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende trechtervorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant is ideaal voor het planten in hangmanden, balkonbakken of als bodembedekker in de tuin. 'Tiny Tunia Pink' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. De plant trekt ook vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke noot in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia 'Tiny Tunia Pink' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die normaal gesproken niet overwintert. Het is aan te raden om deze plant elk jaar opnieuw te planten.

  Petunia 'Tiny Tunia Pink' is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij koude temperaturen. Het is een eenjarige plant die het beste gedijt in de zomer en warmere klimaten. Het wordt aanbevolen om deze plant binnenshuis te houden tijdens de wintermaanden.

  Ja, Petunia 'Tiny Tunia Pink' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water.

  Petunia 'Tiny Tunia Pink' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en dat de grond goed gedraineerd is. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten en water te geven.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei. In de schaduw kan de bloei minder uitbundig zijn.

  De Petunia 'Tiny Tunia Pink' heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In warme periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken. De plant draagt bij aan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Petunia's zijn over het algemeen geen goede planten voor biodiversiteit, omdat ze weinig voedsel of schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Tuinplanten in het algemeen hebben vaak een lage waarde voor biodiversiteit vergeleken met inheemse planten. Het toevoegen van inheemse plantensoorten in de tuin kan de biodiversiteit bevorderen.

  De plant bloeit van mei tot oktober en blijft ongeveer 4 tot 6 maanden bloeien.

  Ja, de Petunia 'Tiny Tunia Pink' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende drainage in de grond. Ook kan het handig zijn om de plant af en toe wat meststof te geven voor optimale groei en bloei.

  Nee, Petunia's zijn niet eetbaar en mogen niet worden geconsumeerd. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant wordt ingenomen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het is raadzaam om alleen eetbare planten te consumeren.

  Nee, Petunia 'Tiny Tunia Pink' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

 • Petunia 'Tiny Tunia Pink' hoeft niet te worden gesnoeid. Dode bloemen kunnen worden verwijderd om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig onkruid en houd de plant schoon en gezond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  De Petunia 'Tiny Tunia Pink' heeft voedzame potgrond nodig met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en regelmatig bemest wordt. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in een bloembak of hanging basket.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en een goede lucht- en waterhuishouding in de grond. Vermijd te natte of te droge grond om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Petunia 'Tiny Tunia Pink' houdt van een zonnige standplaats met minimaal 6 uur zonlicht per dag. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze plant is geschikt voor zowel borders als potten en hanging baskets.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig, omdat ze gevoelig zijn voor vorst. In de winter is het belangrijk om water te geven wanneer de grond droog is en de planten te beschermen tegen harde wind. In extreme gevallen kan het helpen om de planten af te dekken met een laag mulch of vliesdoek.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant af en toe met een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en voedt de grond na verloop van tijd. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te vullen om de voordelen te behouden.

  De Petunia 'Tiny Tunia Pink' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH tussen 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van organische materialen of speciale meststoffen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, trips en rupsen. Gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum, om het ongedierte te verwijderen. Het is ook mogelijk om roofdieren zoals lieveheersbeestjes in te zetten als natuurlijke bestrijdingsmethode.

 • Omschrijving

  Petunia 'Tiny Tunia Pink' is een compacte en laagblijvende bloeiende plant met prachtige roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende trechtervorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant is ideaal voor het planten in hangmanden, balkonbakken of als bodembedekker in de tuin. 'Tiny Tunia Pink' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. De plant trekt ook vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke noot in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.