Petunia Cascadias Purple Spark

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Cascadias Purple Spark is een prachtige hangende plant met opvallende paarse bloemen. De bloemen hebben een sprankelende uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. De Petunia Cascadias Purple Spark voegt een kleurrijke en levendige touch toe aan hangende manden, balkonbakken en tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia Cascadias Purple Spark is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de herfst zal verwelken en doodgaan. Het is aan te raden om jaarlijks nieuwe planten te kopen en te planten.

  Deze plant is slechts matig winterhard en kan niet goed tegen vorst. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens de koudere maanden om vorstschade te voorkomen. Het is het beste om de plant te beschermen tegen temperaturen onder de 0 graden Celsius.

  Petunia Cascadias Purple Spark is een gemakkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige locatie om goed te gedijen in de tuin. Met de juiste verzorging zal deze plant prachtige bloemen produceren.

  Petunia Cascadias Purple Spark heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Planten dienen ongeveer 20-30 cm uit elkaar te worden geplaatst, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Zorg ervoor dat de plant niet overwoekerd wordt door andere planten in de tuin.

  Ja, Petunia Cascadias Purple Spark groeit het beste in de volle zon. Het is een zon-liefhebbende plant en zal niet goed gedijen in de schaduw. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Cascadias Purple Spark hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken. Voeg deze plant dus toe aan uw tuin om bijen en vlinders te lokken.

  Petunia Cascadias Purple Spark draagt niet bij aan biodiversiteit omdat het een gecultiveerde plant is zonder ecologische waarde voor insecten en dieren. Andere inheemse bloemen en planten zijn meer geschikt voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De Petunia Cascadias Purple Spark bloeit van juni tot en met oktober en kan gedurende deze maanden tot wel 10 weken bloeien.

  Ja, de Petunia Cascadias Purple Spark kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen de zon.

  Nee, de Petunia Cascadias Purple Spark is niet eetbaar. Tuinplanten zoals deze zijn bedoeld om decoratief te zijn in de tuin en niet om te worden geconsumeerd. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen.

  De Petunia Cascadias Purple Spark is een bloeiende plant en heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is dus niet geschikt om geluid te dempen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemknoppen te vormen. Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer de helft van de lengte om een compacte groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de planten in de ochtend water te geven, zodat ze voldoende tijd hebben om te drogen voor de avond. Houd de grond vochtig, maar voorkom wateroverlast.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig gehouden wordt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is aanbevolen om de potgrond jaarlijks te vervangen of te verrijken met meststoffen voor een optimale groei.

  De Tuinplanten groeien het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei.

  De Petunia Cascadias Purple Spark gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze plant is ideaal voor hanging baskets en bloembakken.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door hem te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft in de winter om rot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen.

  Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen, volg de instructies op de mestverpakking. Geef de plant geen mest in de wintermaanden wanneer de groei vertraagt.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de basis van de plant wordt geplaatst om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, boomschors of bladeren. Het is aan te raden om de mulchlaag jaarlijks aan te vullen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je regelmatig de bladeren en stelen controleren op luizen, trips en spintmijten. Gebruik indien nodig een biologisch bestrijdingsmiddel zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Cascadias Purple Spark is een prachtige hangende plant met opvallende paarse bloemen. De bloemen hebben een sprankelende uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. De Petunia Cascadias Purple Spark voegt een kleurrijke en levendige touch toe aan hangende manden, balkonbakken en tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.