Petunia Cascadias Big Bordeaux

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Cascadias Big Bordeaux is een prachtige hangplant met grote bordeauxrode bloemen. De plant heeft een weelderige groei en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in hangmanden. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de dieprode bloemen. De Cascadias Big Bordeaux is een sterke plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Met zijn lange bloeiperiode zorgt deze petunia voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant "Petunia Cascadias Big Bordeaux" is niet groenblijvend en zal zijn blad verliezen in de winter. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden na de winter. De plant groeit goed in de zomermaanden en bloeit rijkelijk.

  Deze plant is niet winterhard en moet daarom in de winter binnen worden gebracht of worden beschermd tegen vorst. Het is aan te bevelen om de plant te beschermen bij temperaturen onder de 5°C. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens koude periodes.

  Petunia Cascadias Big Bordeaux is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water, licht en voeding voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er genoeg plek is tussen de verschillende planten voor optimale groei. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de planten elkaar niet gaan verstikken.

  De Petunia Cascadias Big Bordeaux groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Kies daarom een zonnige plek voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen met nectar die ze produceren. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die insecten willen aantrekken.

  Petunia's dragen bij aan de biodiversiteit door bestuivers zoals hommels en bijen aan te trekken. Ze kunnen helpen bij het bestuiven van andere planten in de tuin. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen kan hun groei en bloei stimuleren.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober, gedurende ongeveer vijf maanden. De bloei kan variëren op basis van de specifieke groeiomstandigheden.

  Ja, de Petunia Cascadias Big Bordeaux kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen. Het zal goed gedijen in een zonnige locatie in de tuin.

  Nee, de Petunia Cascadias Big Bordeaux is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedingsbron voor consumptie. Het wordt afgeraden om deze plant te eten.

  Nee, Petunia Cascadias Big Bordeaux is geen geluidsdempende plant.

 • Petunia Cascadias Big Bordeaux moet regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en lange uitlopers om de plant gezond te houden. Snoei om de paar weken lichtjes voor een compacte groei.

  De plant houdt van regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef water bij de wortels en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen. Besproei de plant 's ochtends of' s avonds om verdamping te minimaliseren.

  De Petunia Cascadias Big Bordeaux heeft een goed doorlatende potgrond nodig, verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd compacte of te voedingsrijke potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen voor deze plant. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Vermijd stilstaand water en zorg regelmatig voor bemesting.

  De Petunia Cascadias Big Bordeaux gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te veel schaduw om de bloei te bevorderen.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met vliesdoek. Zorg voor een beschutte plek en voorkom dat de wortels bevriezen. Geef de plant in de winter minder water om rotten te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen. Deze plant gedijt goed in de volle zon.

  Tuinplanten zoals deze profiteren van regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organische mulch zoals houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulch een dunne laag vormt, en niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  Deze plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van geschikte meststoffen. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Gebruik neemolie of pyrethrine om mogelijke plagen zoals bladluizen, trips of spint te bestrijden. Controleer regelmatig de bladeren en bloemen op tekenen van insecten beten of schade. Het is ook aan te raden om de plant goed te besproeien met water om eventuele plagen weg te spoelen.

 • Omschrijving

  De Petunia Cascadias Big Bordeaux is een prachtige hangplant met grote bordeauxrode bloemen. De plant heeft een weelderige groei en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in hangmanden. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de dieprode bloemen. De Cascadias Big Bordeaux is een sterke plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Met zijn lange bloeiperiode zorgt deze petunia voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.