Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel

Lobelia erinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel is een compacte en rijkbloeiende plant met diepblauwe bloemen. De plant heeft een hangende groeiwijze en wordt ongeveer 15-20 cm hoog. Het is een uitstekende keuze voor hanging baskets, borders en bloembakken. De Lobelia gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Met zijn prachtige donkerblauwe bloemen brengt deze plant een vleugje kleur en charme in elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter en kan het beste behandeld worden als een eenjarige plant in gematigde klimaten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of afdekking. Deze plant kan dus in de meeste delen van Nederland goed overwinteren.

  Lobelias zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden planten. Zolang ze voldoende water en zonlicht krijgen, zullen ze goed gedijen in de tuin. Regelmatig doodkoppen zal de bloei bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte rondom nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Zorg er ook voor dat de bodem goed gedraineerd is en de plant genoeg water krijgt.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook prima gedijen in halfschaduw. Echter, in de schaduw zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te testen.

  Ja, de Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en de felgekleurde bloemen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, Tuinplanten zoals Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit, omdat ze insecten aantrekken en bijdragen aan een gevarieerd ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. De nectar en pollen van deze plant kunnen bijdragen aan het voeden van bestuivers zoals bijen en vlinders.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 5 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij veel zonlicht.

  Nee, Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Let altijd goed op welke planten eetbaar zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, de Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel heeft een geluidsdempende werking in de tuin. Met zijn dichte groei en zachte bladeren absorbeert hij geluidsgolven. Het zorgt voor een rustige en vredige omgeving in uw tuin.

 • Het is niet nodig om de Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel te snoeien, omdat deze plant van nature compact en bossig groeit. Indien nodig kunnen uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond met toegevoegde organische materie. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te verspreiden. Geef regelmatig water en voeg eventueel meststof toe tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Vermijd zware en compacte bodems en zorg voor voldoende voeding door regelmatig bemesten. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en vocht. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de plant tijdens de koudere maanden voldoende beschutting heeft tegen de elementen.

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en bemest de plant om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een optimale voeding. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen om de bloei te stimuleren.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur stabiel te houden. Het wordt aanbevolen om mulch aan te brengen in het voorjaar, nadat de grond is opgewarmd, en om een laag van ongeveer 5 tot 10 cm aan te brengen rondom de planten. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals compost, stro, houtsnippers of boomschors.

  Deze plant heeft een voorkeur voor zure tot neutrale bodemomstandigheden met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het creëren van ideale groeiomstandigheden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op sporen van luizen, rupsen en slakken. Daarnaast kan het nuttig zijn om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes en vogels. Tenslotte kan het helpen om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water, zodat deze sterk en gezond blijft en beter bestand is tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Lobelia erinus GGG Summerlovers Dark Blue Angel is een compacte en rijkbloeiende plant met diepblauwe bloemen. De plant heeft een hangende groeiwijze en wordt ongeveer 15-20 cm hoog. Het is een uitstekende keuze voor hanging baskets, borders en bloembakken. De Lobelia gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Met zijn prachtige donkerblauwe bloemen brengt deze plant een vleugje kleur en charme in elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.