Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje is een kleurrijke en compacte plant met schattige bloemen in verschillende tinten, zoals roze, paars en geel. Deze plant groeit laag bij de grond en ziet eruit als een vrolijke en levendige toevoeging aan elke tuin of bloembak. De bloemen van Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje trekken vaak vlinders en bijen aan en geven een heerlijke geur af. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje kan ook gebruikt worden als bodembedekker of als bloeiende borderplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje" is een groenblijvende plant die het hele jaar door bladeren behoudt. Deze plant is dus niet bladverliezend.

  De Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen zonder bescherming. Het is aan te raden om de plant binnen of in een kas te plaatsen tijdens de wintermaanden. Temperaturen onder de 0 graden Celsius kunnen fataal zijn voor deze plant.

  Ja, Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje is over het algemeen een makkelijk te onderhouden tuinplant. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water en voeding. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 15 tot 30 centimeter ruimte nodig om te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden voor optimale ontwikkeling. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

  Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren.

  De Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje heeft gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, zonder dat de wortels in het water staan. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de Nemesia plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivende insecten willen aantrekken.

  Ja, de plant Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn kleurrijke bloemen. Daarnaast kan het ook andere nuttige insecten aantrekken die helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het zorgt zo voor een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  De Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje bloeit in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode van deze plant duurt gemiddeld 4 tot 6 weken. Binnen deze periode produceert de plant vele bloemen.

  Ja, de "Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje" kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om geen delen van de plant in te nemen.

  Ja, Nemesia planten kunnen geluidsdempend werken doordat ze geluidstrillingen absorberen met hun bladeren en bloemen. Het is echter geen zeer effectieve geluidsisolator in vergelijking met andere planten of materialen. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei lichtjes terug te snoeien om de vorm en de bloeiperiode te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Snoei in het voorjaar kan ook bevorderlijk zijn voor gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en bescherm hem tegen felle zon.

  Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Een goede kwaliteit potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De bodemkwaliteit voor de plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de plant.

  De Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut staat tegen harde wind. Plaats de plant bij voorkeur in een border of in een pot op het terras.

  Voor winterbescherming is het belangrijk om de plant te mulchen met bladeren of stro en deze af te dekken met een fleecehoes. Zorg er ook voor dat de wortels beschermd zijn tegen vorst door de plant in een pot vorstvrij te zetten of te bedekken met mulch. Snoei dode of beschadigde takken weg in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een zonnige standplaats en vruchtbare grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om een organische meststof te gebruiken, zoals compost of mestkorrels. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede start van het groeiseizoen. Geef niet te veel mest om verbranding van de wortels te voorkomen.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij Tuinplanten. Het kan helpen om de wortels van planten te beschermen tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost voor optimale resultaten.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van de Nemesia is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij de plant Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Ook regelmatig controleren op plagen en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen. Voorkom dat de plant te veel stress heeft door te zorgen voor de juiste standplaats en voldoende voeding.

 • Omschrijving

  Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje is een kleurrijke en compacte plant met schattige bloemen in verschillende tinten, zoals roze, paars en geel. Deze plant groeit laag bij de grond en ziet eruit als een vrolijke en levendige toevoeging aan elke tuin of bloembak. De bloemen van Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje trekken vaak vlinders en bijen aan en geven een heerlijke geur af. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. Nemesia GGG Kaboutertjes Pimmetje kan ook gebruikt worden als bodembedekker of als bloeiende borderplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.