Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny

Sanvitalia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny is een compacte en goed vertakkende plant met kleine gele bloemen en donkergroen blad. Het is een uitbundige bloeier die de hele zomer lang bloeit en veel interesse trekt van bijen en vlinders. Deze plant gedijt goed in zonnige locaties en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal voor borders, rotstuinen en hanging baskets. De Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny is groenblijvend. Dit betekent dat de plant ook in de winter zijn bladeren behoudt. Het blijft het hele jaar door groen en zorgt dus voor blijvende kleur in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en groeien.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny heeft een ruimte nodig van ongeveer 20-30 centimeter in de breedte en 20 centimeter in de hoogte. Plant ze bij voorkeur op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Houd ook een afstand van ongeveer 15 centimeter tussen elke plant.

  Tuinplanten zoals Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny groeien over het algemeen het beste in de volle zon. Ze kunnen ook goed gedijen in lichte schaduw, maar zullen niet optimaal groeien. Het is aan te raden om de plant zoveel mogelijk bloot te stellen aan direct zonlicht.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en de hoeveelheid zonlicht. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant tussen de gietbeurten door ook de kans krijgt om op te drogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere, gele bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van bestuivers.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door insecten, vogels en andere dieren aan te trekken. Ze zorgen voor een gevarieerd ecosysteem en bevorderen de natuurlijke balans in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te hebben om de biodiversiteit te vergroten.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 4 maanden duren. Omdat de plant bloeit tijdens de zomermaanden, kan hij genieten van de warmere temperaturen en langere dagen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens perioden van warm weer.

  Nee, de plant "Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny" is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft de Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichtheid van het bladerdek. Echter, voor significante geluidsdemping worden vaak dichtere en grotere planten aanbevolen. Het is belangrijk om te weten dat andere factoren zoals de afstand tussen de plant en geluidsbron ook een rol spelen bij geluidsdemping.

 • Je kunt de plant snoeien om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny gedijen goed in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen en organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen wat meststof toe voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en zal het beste groeien in goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de basis te leggen. Je kunt ook overwegen om de plant in een pot naar een beschutte plek te verplaatsen of af te dekken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de koudere maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende bodem en geef de plant regelmatig voeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Je kan tuinplanten bemesten met organische mest of kunstmest om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de planten regelmatig te bemesten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom de plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 cm rondom de plant, maar vermijd dat de mulch direct tegen de stam of bladeren van de plant komt.

  Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor de Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Voor tuinplanten zoals deze kunnen mogelijke plagen zoals bladluizen, trips en spint voorkomen. Om deze plagen te bestrijden kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, of biologische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de plant en het verwijderen van aangetast blad kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny is een compacte en goed vertakkende plant met kleine gele bloemen en donkergroen blad. Het is een uitbundige bloeier die de hele zomer lang bloeit en veel interesse trekt van bijen en vlinders. Deze plant gedijt goed in zonnige locaties en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal voor borders, rotstuinen en hanging baskets. De Sanvitalia GGG Summerlovers Little Penny voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.