Xerochrysum Dreamtime

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Xerochrysum Dreamtime is een kleurrijke en vrolijke plant met prachtige papierachtige bloemen in verschillende tinten geel, oranje, roze en wit. De bloemen hebben een lange bloeiperiode en zijn uitstekend geschikt als snijbloemen voor boeketten. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Xerochrysum Dreamtime is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en perfect is voor in de tuin of op het balkon. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij een mooie aanvulling is op een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter als andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij temperaturen onder dit punt. De beste plek voor deze plant is in de volle zon met goed doorlatende grond.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is tolerant ten opzichte van droge omstandigheden en vereist alleen af en toe wat water geven en wat bemesting. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 50 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te laten tussen de plant en andere planten, zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Houd ook rekening met de groeiruimte in de breedte van de plant.

  Nee, de plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk verminderen en kunnen de bloemen minder uitbundig bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet droog tussen de gietbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de grond tussen het water geven goed te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door zijn nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die een diversiteit aan insecten aantrekt.

  "Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en het voedsel biedt voor dieren in de omgeving."

  De Xerochrysum Dreamtime bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens hete zomerdagen. Het regelmatig bemesten van de plant kan ook helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  De bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar, maar worden meestal niet geconsumeerd vanwege hun bittere smaak. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is meer geschikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft enige geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is voornamelijk een decoratieve en luchtzuiverende plant.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen door te snoeien. Dit kan worden gedaan in het voorjaar of de zomer. Snoei ook eventuele dode of beschadigde takken om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid.

  Xerochrysum Dreamtime heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken, dus zorg voor een goede afwatering in de pot. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  Xerochrysum Dreamtime gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg organische compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende, droge grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten of bakken groeien.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Dek de plant af met stro of bladeren en zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Het is ook mogelijk om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte locatie.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Voor tuinplanten is het aan te raden om een laag mulch van 5-10 cm aan te brengen rondom de plant. Biologische mulch, zoals compost of boomschors, is een milieuvriendelijke optie.

  Tuinplanten zoals Xerochrysum Dreamtime geven de voorkeur aan een gematigde tot licht zure bodem, met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met organische materialen of specifieke meststoffen. Een goede zuurgraad bevordert de groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, is het raadzaam om regelmatig te controleren op insecten zoals bladluizen, trips en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet indien nodig.

 • Omschrijving

  Xerochrysum Dreamtime is een kleurrijke en vrolijke plant met prachtige papierachtige bloemen in verschillende tinten geel, oranje, roze en wit. De bloemen hebben een lange bloeiperiode en zijn uitstekend geschikt als snijbloemen voor boeketten. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Xerochrysum Dreamtime is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en perfect is voor in de tuin of op het balkon. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij een mooie aanvulling is op een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.