Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dalina Bali er en smuk blomst med store, fyldte blomsterblade i levende nuancer af orange og lyserød. Blomsten har en kompakt vækstform og er kendt for sin langvarige blomstring og stærke stilke. Dalina Bali er et fremragende valg til blomsterbede, grænser og blomsterpotter. Denne dahlia tiltrækker sommerfugle og bier og tilføjer et farverigt og levende udseende til enhver have. Regelmæssig vanding og sollys sikrer en sund vækst og rigelig blomstring af planten.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade og går i dvale i vintermånederne. Det anbefales derfor at beskytte planten mod frost om efteråret.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. I koldere klimaer kan det være nødvendigt at flytte planten indendørs eller dække den med muld.

  Ja, Dahlia er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Regelmæssig vanding og regelmæssig gødning sikrer en sund vækst og blomstring. Om vinteren er det vigtigt at opbevare knoldene frostfrit.

  Dahlier har brug for plads til at vokse og blomstre. Plant dem ca. 30-45 cm fra hinanden for at give dem nok plads. Sørg for, at de får tilstrækkeligt med sollys og fugt for optimal vækst.

  Nej, denne plante trives bedst i fuld sol. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan planten ikke trives godt, og blomstringen kan være begrænset.

  Dahlien har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men pas på at planten ikke står for vådt. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande flere gange om ugen.

  Ja, Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse bestøvere på grund af nektar og pollen. Dette gør den til et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Dahlia planter kan være en kilde til føde for bestøvende insekter som bier og sommerfugle. De kan hjælpe med at fremme biodiversitet i haven og omgivelserne. At tilføje dahliaer til din have kan bidrage til mangfoldigheden af flora og fauna.

  Dahlien blomstrer fra juli til den første frost om efteråret. Blomstringen kan vare fra 8 til 10 uger, afhængigt af vejret. Dahlier er smukke tilføjelser til haven på grund af deres lange blomstringsperiode.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især på varme sommerdage. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for optimal vækst og blomstring.

  Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der dyrkes på grund af dens skarpe farvede blomster. Spis ikke dele af disse planter, da de kan være giftige for mennesker og dyr.

  Haveplanter har generelt ikke egenskaben til at dæmpe lyd. Derfor er det ikke at forvente, at Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali har lyddæmpende egenskaber. Der er andre planter, der er mere velegnede til lyddæmpning.

 • For at holde planten sund, kan du regelmæssigt fjerne visne blomster. Klip stænglerne af helt øverst ved det øverste blad eller sidegrene. Fjern også døde eller beskadigede blade for at holde planten frisk og pæn.

  Giv regelmæssigt vand til den Dahlia plante, især i tørre perioder. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Vand helst ved plantens base for at undgå rådne blomster.

  Dalina Bali dahliaen har brug for veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug om nødvendigt speciel pottemuld til blomstrende planter.

  En god jord for haveplanter som dahliaer er velafvandet og frugtbar. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer og undgå vandoversvømmelse for at holde planten sund. Tilsætning af kompost kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Bali trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten beskyttes mod kraftig vind og frost. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  Om vinteren har Dahlia brug for beskyttelse mod frost. Du kan beskytte planten ved at lægge et tykt lag muld eller blade omkring basen. Om foråret kan du tage Dahlia op igen fra jorden og plante den igen.

  Planten skal regelmæssigt have vand, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at stimulere blomstringen, og beskær planten tilbage om efteråret til ca. 15 cm over jorden. Sørg for en beskyttet placering mod kraftig vind.

  Giv planten regelmæssigt gødning i vækstsæsonen for en sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning med et højt indhold af fosfor for en rigelig blomstring. Overdosering af gødning kan føre til rodforbrænding, så hold dig til den anbefalede mængde.

  Det anbefales at give planten en mulchlag omkring rødderne for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Dette kan gøres med f.eks. barkflis, blade eller kompost. Sørg for, at mulchlaget ikke er direkte mod stængler eller blade på planten.

  Dahliaen trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodøddt. Ved regelmæssigt at teste pH-værdien kan du optimere vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på Dahlia-planten (Miscellaneous Grp) Dalina Bali er det vigtigt at regelmæssigt inspicere planten for bladlus, snegle og trips. Brugen af naturlige skadedyrsbekæmpelsesmidler som neemolie eller at bruge marihøns kan hjælpe med at holde skadedyr under kontrol. Det er også vigtigt at holde planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og de rigtige næringsstoffer.

 • Beskrivelse

  Dalina Bali er en smuk blomst med store, fyldte blomsterblade i levende nuancer af orange og lyserød. Blomsten har en kompakt vækstform og er kendt for sin langvarige blomstring og stærke stilke. Dalina Bali er et fremragende valg til blomsterbede, grænser og blomsterpotter. Denne dahlia tiltrækker sommerfugle og bier og tilføjer et farverigt og levende udseende til enhver have. Regelmæssig vanding og sollys sikrer en sund vækst og rigelig blomstring af planten.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.