Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Brasilia

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia Dalina Brasilia is een prachtige dahliasoort met opvallende, helderoranje bloemen. De bloemen hebben een mooie vorm en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin of bloembedden. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm en bloeit van de zomer tot de herfst. De Dahlia Dalina Brasilia is geliefd om zijn opvallende kleur en is een populaire keuze onder tuiniers. Deze plant houdt van goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal afsterven en moet jaarlijks worden vervangen. Dahlia's zijn over het algemeen geen winterharde planten.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Brasilia is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant tijdens de winter binnen te zetten of te bedekken met isolatiemateriaal.

  Dahlias zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen niet veel speciale aandacht. Ze groeien goed in de meeste bodemsoorten en bloeien rijkelijk bij voldoende zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal de plant gezond houden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Brasilia heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden zonder belemmerd te worden door andere planten. Houd ongeveer een afstand van 30-45 cm tussen elke plant aan.

  Dahlia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook prima gedijen in halfschaduw. Een teveel aan schaduw kan echter leiden tot langere stelen en minder bloemen. Het is daarom aan te raden om de planten op een plek te zetten waar ze minstens een paar uur per dag zonlicht ontvangen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig de vochtigheid van de grond te controleren en hierop te baseren wanneer je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de heldere, aantrekkelijke bloemen die ze hebben. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken en te ondersteunen.

  Ja, Dahlia's trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Daarnaast kunnen Dahlia's helpen om een kleurrijke en gevarieerde omgeving te creëren, wat gunstig is voor verschillende soorten planten en dieren. Hun bloemen kunnen bijdragen aan een gezond ecosysteem in de tuin.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Brasilia bloeit van juli tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Brasilia kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Brasilia is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant met prachtige bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Dahlia's hebben een dichte bladerdek dat geluid kan absorberen en voor wat geluidsdemping kan zorgen in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten.

 • Dahlia's moeten tijdens het groeiseizoen worden teruggesnoeid om bossige en stevige planten te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren en ziekten te voorkomen. Knip na de eerste vorst de stelen tot ongeveer 15 cm boven de grond af voordat u de bollen uitgraaft.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, zonder dat de wortels verdrinken. Geef water aan de bodem en vermijd natte bladeren om ziektes te voorkomen.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig meststoffen toe voor een optimale groei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is een goed doorlatende bodem van essentieel belang. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Brasilia gedijt het best op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Deze tuinplanten kunnen ook goed groeien in potten op een zonnig terras of balkon.

  Tuinplanten zoals deze dahlia moeten beschermd worden tegen vorst in de winter. Bedek de plant met stro, bladeren of een speciale winterhoes om de wortels te beschermen. In strenge winters kan het nodig zijn om de dahlia uit de grond te halen en vorstvrij op te slaan.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld een meststof speciaal voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking voor optimale resultaten.

  Mulchen rond de basis van de plant met organisch materiaal helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar wanneer de grond is opgewarmd. Pas op dat de mulch niet tegen de stengels van de plant komt, om rotting te voorkomen.

  De dahliaplant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte in de tuin te bestrijden, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast helpt regelmatig snoeien en het verwijderen van dode bladeren en plantenresten om het risico op plagen te verminderen. Als er toch ongedierte aanwezig is, kun je biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken als een milieuvriendelijke oplossing.

 • Omschrijving

  Dahlia Dalina Brasilia is een prachtige dahliasoort met opvallende, helderoranje bloemen. De bloemen hebben een mooie vorm en zijn perfect voor het toevoegen van kleur aan de tuin of bloembedden. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm en bloeit van de zomer tot de herfst. De Dahlia Dalina Brasilia is geliefd om zijn opvallende kleur en is een populaire keuze onder tuiniers. Deze plant houdt van goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.