Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai is een prachtige en kleurrijke dahlia met bloemen in tinten van roze en paars. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot wel 60 cm hoog worden. De bloemen hebben een opvallende bloemvorm en bloeien van de zomer tot de herfst. De Dahlia Dalina Hawai is perfect voor in borders, potten en bloembedden en trekt vlinders en bijen aan. Deze dahlia is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai is niet groenblijvend. In de winter verliest deze plant zijn blad en komt terug in het voorjaar. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden na de winter.

  De Tuinplanten behoren tot de categorie van half winterharde planten. Deze planten zijn niet bestand tegen vorst en moeten daarom tijdens de wintermaanden beschermd worden. Het is aanbevolen om ze binnen te halen of te bedekken met een wintervlies.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai vraagt weinig onderhoud en gedijt goed in de zon. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond en bloeiend te houden. Het is aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Dahlia's hebben veel ruimte nodig om te groeien en bloeien. Plant ze op ongeveer 30 tot 45 centimeter van elkaar, zodat ze voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de planten voldoende zonlicht krijgen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. kies daarom een zonnige plek voor deze tuinplant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, met name tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivende insecten aan te trekken.

  Dahlia's zijn een belangrijke bron van nectar en pollen voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Ze kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin door verschillende soorten insecten aan te trekken. Daarnaast zorgen de kleurrijke bloemen voor een mooie en levendige uitstraling in je tuin.

  De Dahlia bloeit in de zomer en herfstmaanden, vanaf juli tot oktober. De bloei kan tot wel 10 weken duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral op warme dagen. Het is aan te raden om de plant tijdens langdurige hitte te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de dahliabloemen van de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om deze plant niet in te nemen, aangezien sommige delen giftig kunnen zijn. Dahlia's worden voornamelijk voor decoratieve doeleinden gekweekt.

  Sommige tuinplanten kunnen geluidsdempend werken, maar dit varieert per soort en situatie. Over het algemeen zijn planten met dichte bladeren of hoge groei beter in staat om geluid te absorberen. Het is belangrijk om te weten dat planten geen volledige geluidsisolatie bieden.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Als de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 15 cm boven de grond. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd dat de plant in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik voor deze tuinplanten een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Voedzame, goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal is ideaal voor de groei van deze plant. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 voor optimale groei. Vermijd te natte of te zure grond voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Bescherm de planten tegen sterke wind en vorst.

  In de winter hebben dahlia's bescherming nodig tegen vorst. Graaf de knollen uit de grond en bewaar ze op een koele, droge plaats tot het voorjaar. Zorg ervoor dat de knollen niet bevriezen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en goed doorlatende grond. Snoei uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor optimale groei.

  Dahliaknollen hebben weinig voedingsstoffen nodig en moeten in vruchtbare grond worden geplant. Het is aan te raden om af en toe organische meststoffen te geven of speciale dahlia-meststof te gebruiken voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot veel bladgroei en weinig bloemen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de grond rondom de plant wordt gelegd. Het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te mulchen met bijvoorbeeld compost of boomschors.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai groeit het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Het is aanbevolen om de zuurgraad van de bodem tussen de 6,5 en 7 te houden voor optimale groei en bloei. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten zoals de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen ook fysieke methoden zoals het handmatig verwijderen van ongedierte en het plaatsen van beschermende netten of folie worden toegepast om de plant te beschermen. Ten slotte kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt om ongedierte te bestrijden zonder de plant te beschadigen.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Hawai is een prachtige en kleurrijke dahlia met bloemen in tinten van roze en paars. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot wel 60 cm hoog worden. De bloemen hebben een opvallende bloemvorm en bloeien van de zomer tot de herfst. De Dahlia Dalina Hawai is perfect voor in borders, potten en bloembedden en trekt vlinders en bijen aan. Deze dahlia is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.