Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia is een prachtige plant met grote, heldere bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling en een mooie bloemvorm. Deze dahlia is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon en goed gedraineerde grond. De plant kan tot wel 100 cm hoog worden en is een eyecatcher in de tuin of op het terras. De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia is niet groenblijvend. Het is een knolgewas dat in de herfst zijn bladeren verliest en in de lente opnieuw begint te groeien. Het is dus een niet-winterharde plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Zorg voor een goede beschutting om de plant te behoeden van vorstschade.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en wat meststof af en toe. Met de juiste zorg zal de plant goed gedijen in de tuin.

  De Dahlia Malaysia heeft gemiddeld ongeveer 60cm tot 90cm ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de bloemen optimaal kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt voor een gezonde groei.

  De Dahlia gedijt het beste in volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk belemmerd worden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en zorg ervoor dat deze vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in drassige grond staat.

  Ja, de Dahlia plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege hun natuurlijke lokkende eigenschappen voor bestuivende insecten. De plant zal bijen en vlinders aanmoedigen om je tuin te bezoeken.

  Tuinplanten spelen een rol in de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Ze bieden voedsel en beschutting voor diverse diersoorten. Het is dus goed voor de biodiversiteit om tuinplanten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode kan tot twee maanden duren. Dahliaplanten zijn bekend om hun kleurrijke en weelderige bloemen die lang blijven bloeien.

  Ja, de Dahlia houdt van een zonnige standplaats en kan goed tegen de volle zon. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de bloemen van de dahlia plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek zijn gekweekt voor consumptie. Dahlia's zijn vooral geliefd om hun prachtige bloemen in de tuin.

  Dahlia's hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. Planten hebben over het algemeen een beperkte capaciteit om geluid te absorberen. Andere planten met dichtere bladeren kunnen wel helpen geluid te reduceren.

 • De dahlia plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en bloeiperiode te verlengen. Verwijder regelmatig dode bloemen en zieke delen van de plant. Snoei takken tot de grond af na de eerste vorst in het najaar.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Een goede drainage is belangrijk voor een gezonde groei van deze plant.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe voedingsstoffen aan de potgrond toe te voegen voor een optimale groei.

  De Dahlia houdt van een goed doorlatende, rijke grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Een pH-waarde van rond de 6.5 tot 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groeiomstandigheden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor vruchtbare, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten hebben vaak winterbescherming nodig, zoals een mulchlaag van bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om de plant goed te snoeien en te beschermen tegen sterke wind en zware regenval. Het is ook aan te raden om de plant in een vorstvrije ruimte te bewaren als de winter erg streng is.

  De Dahlia houdt van een zonnige plek in de tuin en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en een verminderde bloei.

  Ja, het is aan te raden om mulch te gebruiken rondom de plant om de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en niet direct tegen de stam van de plant ligt.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede afwatering om problemen met wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Dahlia's is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op luizen, slakken en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden om ongedierte te bestrijden. Daarnaast kan het helpen om de planten gezond te houden door ze voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia is een prachtige plant met grote, heldere bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling en een mooie bloemvorm. Deze dahlia is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon en goed gedraineerde grond. De plant kan tot wel 100 cm hoog worden en is een eyecatcher in de tuin of op het terras. De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Malaysia trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.