Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa is een prachtige dahlia met bloemen in een opvallende tint zalmroze. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. De bloemen hebben een dubbele bloemvorm en zijn zeer geschikt voor boeketten en bloemstukken. De Dahlia Dalina Maringa is een zon-liefhebbende plant die goed gedijt in goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor een kleurrijke en levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te overwinteren.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan het beste vorstvrij overwinteren.

  Dahlia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig specifieke zorg. Ze hebben regelmatig water nodig en moeten regelmatig worden bemest voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Dahlia's hebben veel ruimte nodig om te groeien en bloeien, dus plant ze minstens 30 cm uit elkaar. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte krijgen om zich te verspreiden en genoeg zonlicht kunnen krijgen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de juiste plantafstand.

  De Dahlia groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de Dahlia belemmeren.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa is vlinder- en bijenlokkend en zal deze nuttige insecten aantrekken naar je tuin. Het is belangrijk voor de bestuiving van bloemen en vruchten in je tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit.

  Ja, dahlia's zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan het bestuiven van andere planten en helpen zo de biodiversiteit in de tuin te bevorderen. Dahlia's zijn ook geliefd bij andere insecten die een rol spelen in het ecosysteem.

  Deze Dahlia bloeit van juli tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, de dahlia kan goed tegen de volle zon en zal het beste bloeien op een zonnige locatie met minstens 6 uur zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Dahlia bloemen zijn niet eetbaar. Ze kunnen maagklachten veroorzaken als ze worden gegeten. Het wordt aanbevolen om de bloemen niet als voedselbron te gebruiken.

  Dahlia's hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Voor geluidsdemping kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld hagen of struiken met dicht blad.

 • Het snoeien van de Dahlia plant is belangrijk om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en dunne scheuten om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar tot ongeveer 15 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren komt om ziektes te voorkomen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa gedijt het best in voedzame potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het regelmatig bemesten van de plant kan bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  Zorg voor een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Vermijd te natte of te droge omstandigheden om de optimale groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen.

  In de winter kunnen Dahlia's het beste beschermd worden door de knollen op te graven en vorstvrij te bewaren. De knollen kunnen ook ter plekke blijven zitten en bedekt worden met bladeren of stro voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen de kou om vorstschade te voorkomen.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens warme periodes. Om de bloei te stimuleren, kan regelmatig bemesten nuttig zijn. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulchen rond de basis van de plant met organisch materiaal zoals compost of stro helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en zorgt voor een gezonde groei van de plant. Het is aan te raden om jaarlijks in het voorjaar een nieuwe laag mulch aan te brengen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem (pH tussen 6,0 en 7,0). Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het regelmatig controleren en verwijderen van insecten. Ook kan het helpen om de plant gezond en sterk te houden door juiste voeding en watergift. Als het toch nodig is, kan je ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Maringa is een prachtige dahlia met bloemen in een opvallende tint zalmroze. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. De bloemen hebben een dubbele bloemvorm en zijn zeer geschikt voor boeketten en bloemstukken. De Dahlia Dalina Maringa is een zon-liefhebbende plant die goed gedijt in goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor een kleurrijke en levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.