Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra is een prachtige bloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen die een exotische uitstraling hebben. Deze dahlia heeft een compacte groei en een sterke steel, waardoor de bloemen mooi rechtop blijven staan. De bloemblaadjes hebben een opvallende kleurcombinatie van roze, paars en geel, wat zorgt voor een levendige en vrolijke uitstraling in de tuin. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze dahlia is ideaal voor zowel in de border als in potten of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren en gaat in rust tijdens de wintermaanden. Het is aanbevolen om de knollen in de winter op te slaan en in het voorjaar weer te planten.

  De plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant naar binnen te halen tijdens de koudere maanden om schade te voorkomen. Bevroren grond kan de wortels beschadigen en de plant kan afsterven.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra is makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af voor een langere bloeiperiode.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te dicht op andere bloemen staat om de groei te optimaliseren. Dahlia's kunnen ook in potten worden gekweekt, zorg dan voor een pot met voldoende ruimte voor de wortels.

  Nee, Dahlia's groeien het beste in volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht nodig om goed te gedijen. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloeien en minder gezond groeien. Het is dus aan te raden om ze op een zonnige plek te planten.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de plant wekelijks water te geven, zodat de grond altijd vochtig blijft. Het is belangrijk om de grond goed te controleren voordat je water geeft om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit zorgt ervoor dat de plant bijdraagt aan het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle plant voor bestuivers.

  Ja, de Dahlia trekt bestuivers aan zoals bijen, hommels en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zijn de bloemen aantrekkelijk voor vogels en andere dieren die op zoek zijn naar nectar en pollen. Het toevoegen van de Dahlia aan de tuin kan dus zeker bijdragen aan de biodiversiteit.

  De Dahlia bloeit in de maanden juli tot en met oktober. De bloeiperiode kan duren van 6 tot 8 weken. Dahlia's behoren tot de zomerbloeiers en fleuren de tuin op met hun kleurrijke bloemen.

  Ja, de Dahlia houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in de volle zon. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon op zomerse dagen. Deze plant kan dus goed tegen de volle zon.

  Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Eetbare planten worden specifiek gekweekt voor consumptie.

  Tuinplanten zoals bloemen en struiken kunnen geluid dempen door hun bladeren en stengels, maar het effect kan beperkt zijn. Kies voor meerdere planten op strategische plaatsen voor een groter dempend effect in de tuin. De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra kan een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • Dahlia's kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en knip verdorde stelen terug tot boven een nieuw blad of zijtak. Snoei in het najaar de stelen tot bij de grond af voor de winter.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant te lang droog staat of juist te nat wordt.

  Tuinplanten zoals deze hebben luchtige en voedzame potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook goed draineert om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen of bij te mesten voor optimale groei.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en licht zuur tot neutraal is. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra houdt van een standplaats in de volle zon of lichte schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het aan te raden om de Dahlia knollen uit de grond te halen en op een koele, droge plaats te bewaren. Ze zijn namelijk niet winterhard en kunnen niet tegen vorst. Het is belangrijk om de knollen te beschermen tegen vocht en extreme kou.

  Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Dahlia heeft regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Herhaal de bemesting elke vier tot zes weken tijdens het groeiseizoen voor optimaal resultaat.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de grond rondom de plant wordt gelegd om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Hierdoor blijft de grond vochtig en wordt de plant beschermd tegen te strenge weersomstandigheden. Het is aan te raden om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen om de voordelen te behouden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra is een plant die goed gedijt in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplanten. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Dahlia plant kan gevoelig zijn voor slakken en bladluizen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het plaatsen van slakkenkorrels. Het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Sumatra is een prachtige bloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen die een exotische uitstraling hebben. Deze dahlia heeft een compacte groei en een sterke steel, waardoor de bloemen mooi rechtop blijven staan. De bloemblaadjes hebben een opvallende kleurcombinatie van roze, paars en geel, wat zorgt voor een levendige en vrolijke uitstraling in de tuin. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze dahlia is ideaal voor zowel in de border als in potten of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.