Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Group) Dalina Tahiti is een prachtige bloeiende plant met opvallende dubbele bloemen in de kleuren geel en rood. De bloemen hebben een unieke tweekleurige uitstraling die zorgt voor een vrolijke en exotische uitstraling in de tuin. Deze dahlia heeft stevige stelen en is zeer geschikt voor in bloembedden of als snijbloem in boeketten. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt insecten zoals bijen en vlinders aan. Deze variëteit vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia planten zijn geen groenblijvende planten en zullen hun bladeren verliezen tijdens de wintermaanden. Als tuinplanten moeten ze in het najaar worden uitgegraven en vorstvrij worden bewaard. Na de winter kunnen ze weer worden geplant.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen. Het is daarom belangrijk om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen met mulch of afdekmaterialen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan vorst.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti is vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water, zonlicht en goede grondkwaliteit. Verwijder regelmatig dode bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti heeft ongeveer 40-50 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen en niet in de verdrukking komt te staan. Houd ook rekening met de diepte van de grond voor de wortels van de plant.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 tot 8 uur direct zonlicht nodig om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de plant minder bloemen produceren. Zorg er dus voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Dahlia's moeten regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen hebben ze wekelijks één tot twee keer water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Dahlia in de Miscellaneous Grp is een plant die vlinders en bijen aantrekt vanwege de nectar die de bloemen produceren. De felle kleuren en geurige bloemen zijn aantrekkelijk voor bestuivers. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin om deze insecten aan te trekken.

  Dahlias trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor het ondersteunen van de lokale fauna. Daarnaast zorgen de bloemen voor kleur en variatie in de tuin.

  De Dahlia bloeit van juli tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken. De plant staat bekend om zijn kleurrijke en opvallende bloemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als deze in de volle zon staat.

  Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt geteeld vanwege de kleurrijke bloemen. Het consumeren van de bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de meeste planten hebben een beperkte capaciteit om geluid te dempen. Het bladerdek absorbeert geluidsgolven en kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Echter, voor significante geluidsdemping zijn specifieke geluidswerende materialen nodig.

 • Dahlia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de bloeiperiode te verlengen. Verwijder dode bloemen en knip slappe stelen terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Snoei in het voorjaar oudere planten tot 15 cm boven de grond voor een gezonde groei in het nieuwe seizoen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in een te drassige bodem staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om een goede potgrond te gebruiken. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor een gezonde groei.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. De bodemkwaliteit is een belangrijke factor voor de gezondheid en groei van de plant. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is ook belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de plant om zich te ontwikkelen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze te bedekken met een dikke laag bladeren of stro. Het is ook goed om de wortels te beschermen door deze te bedekken met mulch of een dikke laag compost. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om rotting te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatige bewatering, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Ook kan de plant profiteren van regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben regelmatig bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat wordt aangebracht rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het helpt ook om de grondtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden voor de plant. Mulchen wordt vaak aanbevolen voor tuinplanten om de groei en gezondheid te ondersteunen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dalina Tahiti heeft een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodems met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met kalk of zwavel indien nodig. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele insecten. Gebruik organische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes om ongedierte te bestrijden. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en waterafvoer om schimmel en ziektes te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Group) Dalina Tahiti is een prachtige bloeiende plant met opvallende dubbele bloemen in de kleuren geel en rood. De bloemen hebben een unieke tweekleurige uitstraling die zorgt voor een vrolijke en exotische uitstraling in de tuin. Deze dahlia heeft stevige stelen en is zeer geschikt voor in bloembedden of als snijbloem in boeketten. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt insecten zoals bijen en vlinders aan. Deze variëteit vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.