Petunia Viva Double Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Viva Double Pink is een prachtige bloeiende plant met roze dubbele bloemen die een opvallend en kleurrijk accent geven aan elke tuin of bloembak. De plant groeit compact en bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel tuiniers als bloemisten. Petunia Viva Double Pink gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond, en vereist regelmatig water geven om gezond te blijven. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een biodiverse tuin. Met zijn sierlijke uitstraling en lange bloeiperiode is de Petunia Viva Double Pink een aantrekkelijke en veelzijdige keuze voor tuinliefhebbers van alle niveaus.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Viva Double Pink is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die het beste gedijt in de zomermaanden. Het is belangrijk om deze plant jaarlijks opnieuw te planten voor kleurrijke bloemen.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen niet winterhard en moeten beschermd worden tegen vorst. Het is belangrijk om de planten tijdens de wintermaanden binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld een vorstbeschermhoes. Het is raadzaam om de planten tijdens de winter regelmatig te controleren op vorstschade.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en oude bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren. Daarnaast kan de plant profiteren van regelmatige bemesting om gezond te blijven.

  Petunia Viva Double Pink heeft minstens 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bloemen zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de verschillende planten voor een optimale groei.

  De Petunia Viva Double Pink groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei en bloei minder optimaal zijn. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor een gezonde groei.

  De Petunia Viva Double Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grondvochtigheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felle roze bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin en helpt het bij de bestuiving van andere planten. Het planten van deze bloem kan dus helpen om een levendige tuin te creëren vol met kleurrijke insecten.

  Tuinplanten zoals deze soort dragen niet significant bij aan biodiversiteit, omdat ze vaak hybriden zijn die niet inheems zijn en weinig voedsel of habitat bieden voor inheemse dieren. Als je de biodiversiteit in je tuin wilt ondersteunen, is het beter om inheemse planten te kiezen die dienen als voedselbron en schuilplaats voor lokale dieren.

  Deze plant bloeit van mei tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg ook voor een goede drainage van de grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt afgeraden om de bloemen van deze plant te eten. Let altijd op bij het consumeren van planten uit de tuin, niet alles is geschikt voor consumptie.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva Double Pink hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. De focus ligt voornamelijk op de esthetische waarde en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Voor geluidsdemping kunt u beter kiezen voor specifieke planten met dikkere bladeren of luchtwortels.

 • Petunia Viva Double Pink kan worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en het uiterlijk te verbeteren. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd dat het blad nat wordt.

  Tuinplanten zoals Petunia Viva Double Pink groeien goed in luchtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bewaterd. Het is ook aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met compost.

  De Tuinplanten bloeien het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en zorg dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de bodem kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Petunia Viva Double Pink plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een goede bloei. Bescherm de plant ook tegen harde wind, dit kan de bloemen beschadigen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst door middel van bijvoorbeeld een mulchlaag van bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens koude periodes en plaats hem indien mogelijk op een beschutte plek. Bedek de plant met een vliesdoek of koud frame om hem te beschermen tegen extreme kou.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken met geschikte plantenvoeding.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, dit kan met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof of korrels en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de planten elke 2-4 weken voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, compost of bladeren. Het wordt aangeraden om jaarlijks de mulchlaag te vernieuwen voor optimale groei van de planten.

  De Petunia Viva Double Pink gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte bij deze tuinplant te bestrijden, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals biologische insecticiden, zoals insectendodende zeep of neemolie. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie rond de plant om schimmelziekten te voorkomen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u ook natuurlijke vijanden van het ongedierte introduceren, zoals sluipwespen of lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  Petunia Viva Double Pink is een prachtige bloeiende plant met roze dubbele bloemen die een opvallend en kleurrijk accent geven aan elke tuin of bloembak. De plant groeit compact en bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel tuiniers als bloemisten. Petunia Viva Double Pink gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond, en vereist regelmatig water geven om gezond te blijven. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een biodiverse tuin. Met zijn sierlijke uitstraling en lange bloeiperiode is de Petunia Viva Double Pink een aantrekkelijke en veelzijdige keuze voor tuinliefhebbers van alle niveaus.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.