Petunia Viva Melon-Rose

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Viva Melon-Rose is een prachtige en opvallende tuinplant met bloemen in een mix van meloen en roze tinten. De plant groeit compact en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden, waardoor het een mooie toevoeging is aan bloembakken, potten of borders. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. De Petunia Viva Melon-Rose gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Regelmatig water geven en bemesten bevordert de groei en bloei van deze kleurrijke plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Viva Melon-Rose is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende het groeiseizoen en meestal sterft bij de eerste vorst.

  Deze plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes. Het beste is om de plant op een beschutte plek te zetten waar de temperatuur niet onder de 5 graden Celsius komt.

  De Petunia Viva Melon-Rose is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. De plant bloeit rijkelijk en groeit goed in de zon of halfschaduw. Het is een ideale keuze voor beginnende tuiniers.

  De Petunia Viva Melon-Rose heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om optimaal te kunnen bloeien. Geef de plant voldoende ruimte om zich uit te spreiden en te groeien.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook redelijk goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat ze minstens 6 uur per dag zonlicht krijgen voor de beste resultaten. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder compact groeien.

  De Petunia Viva Melon-Rose heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant een keer per week water te geven.

  Ja, de plant is vlinder en bijenlokkend vanwege de zachte kleuren en geurige bloemen. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin. Planten die bloemen met felle, contrasterende kleuren hebben, trekken vaak meer vlinders en bijen aan.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Viva Melon-Rose" dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Deze plant zorgt voor voedsel en onderdak voor verschillende insecten in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. Het is een langdurig bloeiende plant die kleur brengt in de tuin gedurende een groot deel van het groeiseizoen.

  De Petunia Viva Melon-Rose kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Tijdens de zomermaanden heeft de plant voldoende zonlicht nodig om te bloeien en gezond te blijven. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt op warme dagen.

  Nee, de Petunia planten zijn niet eetbaar en worden gebruikt als decoratieve bloemen in de tuin. Het consumeren van de bloemen kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om planten altijd te identificeren voordat ze worden gegeten.

  Ja, planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast dankzij hun bladeren en stengels die als buffer fungeren. Het plaatsen van planten in de tuin kan helpen bij het absorberen van geluidsgolven en het creëren van een rustigere omgeving. Het effect is echter afhankelijk van factoren zoals de grootte en dichtheid van de planten.

 • Maak regelmatig verwelkte bloemen en verwelkte bladeren van de plant weg. Dit zal de groei van nieuwe bloemen stimuleren. Snoei de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke hoogte als de plant te lang en uitgedund wordt.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De Petunia Viva Melon-Rose gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei en bloei kan het raadzaam zijn om af en toe voeding aan de potgrond toe te voegen.

  De Petunia Viva Melon-Rose gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is en vermijd te natte omstandigheden. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  De Petunia Viva Melon-Rose dient op een zonnige standplaats geplaatst te worden. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig bewaterd wordt. De plant kan goed groeien in borders, potten of hanging baskets.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst, zoals mulch of een lichte afdekking. Zorg ervoor dat de plant niet te vochtig blijft tijdens de wintermaanden. Binnen in een kas of serre kan ook een optie zijn om de plant te beschermen tegen kou.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe groei te bevorderen. Voeg om de paar weken wat meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Petunia Viva Melon-Rose hebben regelmatig voeding nodig. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Een laag mulch kan ook helpen bij het reguleren van de bodemtemperatuur en het toevoegen van voedingsstoffen aan de grond. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels of bladeren van de plant wordt gelegd om schade te voorkomen.

  De Tuinplanten die vaak in potten zijn geplant, geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om plagen en ziekten te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en dode bladeren te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kan ook nuttig zijn om ongedierte af te weren. Het is belangrijk om de plant niet te overbewateren, omdat dit schimmelziekten kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Petunia Viva Melon-Rose is een prachtige en opvallende tuinplant met bloemen in een mix van meloen en roze tinten. De plant groeit compact en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden, waardoor het een mooie toevoeging is aan bloembakken, potten of borders. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige tuin. De Petunia Viva Melon-Rose gedijt het beste in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke plekken. Regelmatig water geven en bemesten bevordert de groei en bloei van deze kleurrijke plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.