Zantedeschia 'Red Sox'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Red Sox' is een prachtige en opvallende variant van de aronskelk, met dieprode bloemen die lijken op de kleur van karmozijnrood. De bloemen hebben een opvallende witte streep in het midden en staan trots boven donkergroene bladeren. Deze plant is zeer geschikt voor in de tuin of als snijbloem in een boeket. Zantedeschia 'Red Sox' houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt het best in vochtige en goed doorlatende grond. Het is een prachtige en elegante toevoeging aan elke tuin of bloemstuk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een lichte standplaats en geef regelmatig water. Vermijd te veel direct zonlicht en tocht.

  Ja, de plant heeft veel helder indirect licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende licht. Als de plant te weinig licht krijgt, kunnen de bladeren geel worden en kan de plant minder goed groeien.

  De kamerplant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de wintermaanden kan de frequentie van water geven iets verminderd worden.

  De plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt geen felle zonnestralen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het beste is om de plant op een locatie te zetten waar hij profiteert van wat ochtendzon en de rest van de dag in schaduw staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor optimale groei. Het vermijden van koude tocht is ook essentieel voor deze plant.

  Deze plant bloeit meestal in de late lente tot het midden van de zomer. De bloei kan tot wel enkele weken duren. Het is een prachtige toevoeging aan uw interieur tijdens deze periode.

  Ja, de Zantedeschia 'Red Sox' is een luchtzuiverende plant en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze optimale temperatuur zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen worden verwijderd om de uitstraling van de plant te verbeteren. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd het gebruik van hard water en zorg voor een licht vochtige omgeving.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond voor de Kamerplant. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef af en toe voeding voor de plant om gezond te houden.

  De Zantedeschia 'Red Sox' gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een laag water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig bemesten tijdens de groeiperiode zal de groei van de plant bevorderen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een vochtige doek gebruiken om zachtjes de bladeren af te vegen. U kunt de bladeren ook afspoelen onder lauw water in de douche. Vergeet niet regelmatig de plant te controleren op eventuele insecten of schimmels.

  De Zantedeschia 'Red Sox' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei. Deze kamerplant gedijt goed bij een constante lichtintensiteit.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij radiatoren of airconditioning staat.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, tussen de 50-60%. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, vooral in de wintermaanden, om uitdroging van de bladeren te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Zantedeschia 'Red Sox' gedijt het best in een licht zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van deze plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik een algemene kamerplantenmest om de Zantedeschia te bemesten tijdens het groeiseizoen. Geef geen mest in de winter en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesten.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Red Sox' is een prachtige en opvallende variant van de aronskelk, met dieprode bloemen die lijken op de kleur van karmozijnrood. De bloemen hebben een opvallende witte streep in het midden en staan trots boven donkergroene bladeren. Deze plant is zeer geschikt voor in de tuin of als snijbloem in een boeket. Zantedeschia 'Red Sox' houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt het best in vochtige en goed doorlatende grond. Het is een prachtige en elegante toevoeging aan elke tuin of bloemstuk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.