Zantedeschia 'Intimate Ivory'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Intimate Ivory' is een prachtige bloeiende plant met grote, trompetvormige bloemen in een crèmekleurige tint. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de lichte bloemen. 'Intimate Ivory' staat graag op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant kan zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon worden geplant. Zantedeschia 'Intimate Ivory' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Zantedeschia 'Intimate Ivory' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft geen ingewikkelde verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water en voeding voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant af en toe te verpotten en oude bladeren te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats hem op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De Zantedeschia 'Intimate Ivory' heeft over het algemeen één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken. Het is goed om de grond tussen gietbeurten te laten opdrogen.

  Deze plant houdt van licht, maar verdraagt geen felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, de Zantedeschia 'Intimate Ivory' houdt van warmte en een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius is ideaal voor deze plant. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit hij ongeveer twee tot vier weken.

  Ja, de Zantedeschia is luchtzuiverend. Kamerplanten zoals deze helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof vrij te geven. Het is dus een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant te warm of te koud wordt. Houd de plant uit de buurt van tocht en direct zonlicht.

 • De plant moet regelmatig gedroogde bladeren en bloemen verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig te snoeien om beschadiging van de plant te voorkomen. Snoei alleen wanneer dat nodig is om de gezondheid en vorm van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de winterperiode kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Zantedeschia 'Intimate Ivory' heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een mengsel van potgrond met wat zand en veenmos voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig is, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect licht krijgt en houd de grond altijd vochtig. Gebruik regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei en verwijder regelmatig dode bladeren. Snoei eventueel uitgebloeide bloemen weg om de bloeiperiode te verlengen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen. Dit kan gedaan worden door voorzichtig met een vochtige doek over de bladeren te vegen. Vermijd het gebruik van sprays of schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen.

  De Zantedeschia 'Intimate Ivory' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen 18 en 22 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht. Houd de plant uit de buurt van koude tocht en direct zonlicht.

  Deze plant heeft de voorkeur voor een gematigde luchtvochtigheid in huis. Zorg voor een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent om de plant gezond te houden. Eventueel kan regelmatig sproeien met water de luchtvochtigheid verhogen.

  De Zantedeschia 'Intimate Ivory' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren.

  Gebruik een algemene kamerplantmest met een evenwichtige NPK-verhouding. Bemest de plant in het groeiseizoen (voorjaar tot herfst) elke 2-4 weken. Geef in de wintermaanden geen extra mest.

 • Omschrijving

  Zantedeschia 'Intimate Ivory' is een prachtige bloeiende plant met grote, trompetvormige bloemen in een crèmekleurige tint. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de lichte bloemen. 'Intimate Ivory' staat graag op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant kan zowel in de tuin als in potten op het terras of balkon worden geplant. Zantedeschia 'Intimate Ivory' trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.