Sutera cordata GGG Summerlovers Day Break

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Sutera cordata GGG Summerlovers Day Break er en smuk hængeplante med små, iøjnefaldende blomster i pastelfarver som lyserød, hvid og lilla. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne har en let duft og er perfekte til at opfriske hængende kurve, blomsterkasser og bede. Sutera cordata er en let plejeplante, der trives godt på solrige til halvskyggede steder. Ideel for elskere af sommerblomster og iøjnefaldende farver i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade i vintermånederne. Det er en plante, der trives bedst om sommeren.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten med f.eks. et fleecetæppe ved hård frost. Om foråret kan planten igen sættes udenfor.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver kun lidt pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde for optimal vækst og blomstring. Denne plante trives godt i fuld sol eller halvskygge.

  Planten har brug for cirka 20-30 cm plads for at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for tilstrækkelig luftcirkulation og sollys for optimal vækst. Plant haveplanterne med en afstand på cirka 15-20 cm fra hinanden for en smuk og fyldig effekt i haven.

  Planten trives bedst i et solrigt eller halvskyggefuldt miljø. Det kan generelt godt tåle lidt skygge, men vil ikke vokse optimalt i fuld skygge. Sørg for tilstrækkeligt lys for en sund vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i de varme sommermåneder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, så vand planten cirka 2-3 gange om ugen afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at rødderne ikke er tørre for længe ad gangen.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det kan være en værdifuld tilføjelse til en have, der sigter mod at tiltrække bestøvere. Planter, der tiltrækker sommerfugle og bier, er ofte farverige og har en velduftende blomst.

  Ja, denne plante tiltrækker bestøvere som sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have. Derudover tilbyder planten ly for små dyr og insekter. Overordnet set kan tilføjelsen af denne plante til din have have en positiv effekt på biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra maj til september. Blomstringsperioden varer cirka 4 måneder.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Hvis planten står for længe i den skarpe sol, kan blomsterne og bladene brænde.

  Nej, planten er ikke spiselig og er ikke beregnet til forbrug. Det er en dekorativ haveplante. Vær altid opmærksom, før du indtager planter.

  Ja, som haveplante har denne art en vis grad af lyddæmpende effekt på grund af bladene og blomsterne, der kan absorbere lydbølger. Dog er lyddæmpningsevnen begrænset i forhold til specielle lyddæmpende materialer eller træer.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at opretholde en kompakt form og stimulere blomstringen. Fjern regelmæssigt døde eller gamle blomster og grene for at holde planten sund. Beskær efter blomstringen om efteråret for at forberede planten til vinteren.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden forbliver let fugtig. Sørg for, at planten ikke står for vådt for at undgå rodrod. Giv helst vand ved basen af planten for at forhindre blade råd.

  På terrasse eller altan er velegnet til dyrkning af Sutera cordata GGG Summerlovers Day Break. Planten trives godt i pottemuld med god dræning og næringsstoffer. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og gødning i vækstsæsonen.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden har en neutral surhedsgrad. Undgå vandoversvømmelse for at forhindre rådne rødder.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand. Det er en passende plante til bede, hængekurve og potter.

  Det er vigtigt at beskytte haveplanter, der er følsomme over for frost, i løbet af vintermånederne. Dette kan gøres ved at dække planten til med et tykt lag muld, såsom blade eller halm. I ekstreme tilfælde kan det være nødvendigt at flytte planten midlertidigt til et beskyttet sted, såsom et drivhus eller en lade.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere ny blomstring. Gød planten om foråret og sommeren for optimal vækst.

  Haveplanter bør bedst gødes med en generel gødning med en afbalanceret NPK-forhold. Det anbefales at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen i henhold til instruktionerne på emballagen. Overfertilisering skal undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og forhindrer ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost. Påfør et lag på 5-7 cm rundt om planten, men hold stammen fri for mulch.

  Jordens surhedsgrad for denne plante skal være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rådne rødder. Regelmæssig testning og justering af surhedsgraden kan bidrage til en sund vækst af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, trips og hvide fluer. En miljøvenlig måde at bekæmpe dem på er ved hjælp af naturlige fjender som marihøns eller rovsvømmer. Det er også vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og fjerne angrebne blade eller dele af planten.

 • Beskrivelse

  Den Sutera cordata GGG Summerlovers Day Break er en smuk hængeplante med små, iøjnefaldende blomster i pastelfarver som lyserød, hvid og lilla. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne har en let duft og er perfekte til at opfriske hængende kurve, blomsterkasser og bede. Sutera cordata er en let plejeplante, der trives godt på solrige til halvskyggede steder. Ideel for elskere af sommerblomster og iøjnefaldende farver i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.