Petunia Viva Hot Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Viva Hot Pink is een opvallende en kleurrijke eenjarige plant met helderroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groei en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bloemen van de Petunia Viva Hot Pink trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. De Petunia Viva Hot Pink is perfect voor het toevoegen van een vleugje kleur en vrolijkheid aan elke tuin of plantenbak.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet de hele winter groen blijft.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Tuinplanten die niet winterhard zijn, moeten dus extra zorg krijgen in koude temperaturen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva Hot Pink zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in zonlicht. Het is belangrijk om oude bloemen te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren.

  Petunia's hebben ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en genoeg licht en lucht te krijgen. Houd rekening met de groeihoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  Tuinplanten zoals de "Petunia Viva Hot Pink" groeien het beste in de volle zon. Schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Tuinplant "Petunia Viva Hot Pink" heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege hogere temperaturen en meer zonlicht.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun zoete nectar. Dit maakt de plant een goede keuze voor het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar je tuin.

  Petunia's trekken voornamelijk bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door het aantrekken van bestuivers kunnen andere planten in de omgeving ook profiteren van de bezoekende insecten. Het is echter belangrijk om een diverse beplanting te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  De Petunia Viva Hot Pink kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. De plant zal het beste bloeien wanneer het voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, de Petunia Viva Hot Pink is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve bloemen. Eetbare planten hebben vaak specifieke kenmerken en worden verbouwd voor consumptie.

  Nee, Petunia Viva Hot Pink heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een bloeiende tuinplant die voornamelijk wordt gekozen vanwege de kleurrijke bloemen en niet vanwege geluidsdemping.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen van deze plant verwijderen om de bloei te verlengen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar licht te snoeien om een compacte groei te bevorderen. Ook kun je lange scheuten inkorten om de plant mooi in vorm te houden.

  De Petunia Viva Hot Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Petunia Viva Hot Pink gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor de meeste tuinplanten. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat en niet te droog is voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats waar de blootstelling aan direct zonlicht voldoende is. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, maar houd de grond wel vochtig. Deze plant kan zowel in borders als in potten worden geplant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met een dikke laag bladeren, stro of mulch. Plaats de plant op een beschutte locatie uit de wind om vorstschade te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Dit kan in het voorjaar worden gedaan, gevolgd door nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld en volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het aanbrengen van mulch rond de plant helpt ook bij het behouden van voedingsstoffen in de bodem. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals boomschors, houtsnippers of compost.

  De Petunia Viva Hot Pink groeit het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of meststoffen. Het behouden van de juiste pH-waarde helpt bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals Petunia Viva Hot Pink, kunt u gebruik maken van natuurlijke middelen zoals neemolie of zeepwater. Ook regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen bij het voorkomen van ongedierte. Eventueel kunt u ook lokplanten in de buurt plaatsen om ongedierte weg te houden.

 • Omschrijving

  De Petunia Viva Hot Pink is een opvallende en kleurrijke eenjarige plant met helderroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groei en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De bloemen van de Petunia Viva Hot Pink trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. De Petunia Viva Hot Pink is perfect voor het toevoegen van een vleugje kleur en vrolijkheid aan elke tuin of plantenbak.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.