Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon

Lantana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon is een tropische plant met felgele bloemen die in trossen groeien. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke geur die vlinders en bijen aantrekt. Het is een compacte plant die goed gedijt in zonnige en warme omgevingen. Ideaal voor het toevoegen van kleur aan borders, potten en hangmanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen in de winter. Het is dus een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs als het kouder wordt.

  De plant is niet winterhard en dient vorstvrij te overwinteren. Ideale winteropslagtemperatuur is 5-10 graden Celsius. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, de Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon is een makkelijk te onderhouden plant. Hij heeft weinig water en meststoffen nodig en gedijt goed in de zon. Snoeien bevordert de groei en bloei.

  De Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant minimaal 50 centimeter van andere planten te planten, zodat ze voldoende zonlicht en luchtstroom krijgt. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon groeit het beste in de volle zon. Het is een zonminnende plant en zal in de schaduw niet goed gedijen. Voor een optimale groei en bloei dient deze plant voldoende zonlicht te krijgen.

  De Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de hoeveelheid regen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij warm weer mogelijk vaker water dan bij koeler weer.

  Ja, de Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de aantrekkelijke bloemen en de zoete geur. Het is een ideale plant voor het aantrekken van deze bestuivers naar jouw tuin.

  Ja, door de bloemen van deze plant aan te trekken, kunnen bestuivers zoals bijen en vlinders worden aangetrokken, wat positief bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ook kan de plant een schuilplaats bieden aan kleine dieren en insecten. Het is echter belangrijk om te controleren of de plant niet invasief is in bepaalde gebieden.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en kan bloeien voor een langere periode van 5 tot 6 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek.Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen de zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is giftig en kan maagklachten veroorzaken bij consumptie. Het is dus belangrijk om deze plant niet in te nemen.

  Ja, Lantana camara planten hebben de mogelijkheid om geluid te dempen vanwege hun dichte en volle bladeren. Het is echter belangrijk op te merken dat het dempende effect niet zo sterk zal zijn als bij specifieke geluidsdempende planten. Het kan nog steeds een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke hoogte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schoon te snijden.

  De Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze tuinplant is een luchtige en goed doorlatende potgrond speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig water vasthoudt. Kies een potgrond die geschikt is voor planten die veel zonlicht nodig hebben.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen voor optimale groei.

  De Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt om te planten in borders, potten of hanging baskets.

  Het is aan te raden om Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon in de winter te beschermen tegen vorst door deze binnen te halen of af te dekken met een dikke laag stro of bladeren. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en de verwelkte bloemen regelmatig verwijderen helpt bij het behouden van de gezondheid en bloei. Snoei in het voorjaar om de plant compact en bossig te houden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rondom de plant en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulchen van de grond rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Deze plant is gevoelig voor bladluis en spint. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op deze plagen en indien nodig te behandelen met passende bestrijdingsmiddelen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Lantana camara GGG Summerlovers Simon Lemon is een tropische plant met felgele bloemen die in trossen groeien. De bladeren zijn groen en ovaal van vorm. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke geur die vlinders en bijen aantrekt. Het is een compacte plant die goed gedijt in zonnige en warme omgevingen. Ideaal voor het toevoegen van kleur aan borders, potten en hangmanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.