Sanvitalia GGG Summerlovers Lucky Star

Sanvitalia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sanvitalia GGG Summerlovers Lucky Star is een kleine bloeiende plant met gele bloemen en donkergroen blad. Het is een compacte en rijkbloeiende plant die perfect is voor hanging baskets, bloembakken of borders. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. De Lucky Star trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de herfst. Het is een charmante en vrolijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Sanvitalia GGG Summerlovers Lucky Star is geen groenblijvende plant en verliest zijn blad in de winter. Het is eenjarige plant die bloeit in de zomermaanden en daarna afsterft. Het wordt aangeraden om de plant in het voorjaar opnieuw te planten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek geplaatst worden tijdens koudere periodes.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef voldoende water en zonlicht. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Sanvitalia GGG Summerlovers Lucky Star heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar geplant worden.

  De Sanvitalia GGG Summerlovers Lucky Star groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Sanvitalia GGG Summerlovers Lucky Star is een mooie toevoeging aan de tuin met zijn kleine goudgele bloemen. Het helpt bijen en andere bestuivers aan te trekken, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom goed voor biodiversiteit.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren. De bloemen zijn meestal geel van kleur en vormen een mooi contrast met het groene blad.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft baat bij een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg daarnaast voor goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren vanwege mogelijke toxiciteit. Het is het beste om deze plant te bewonderen in de tuin en niet te eten.

  Ja, de bladeren van deze plant werken geluidsdempend. Dit kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin of omgeving.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te voorkomen dat hij uit zijn vorm groeit.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Sanvitalia GGG Summerlovers Lucky Star heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Bij het verpotten is het aan te bevelen om verse potgrond te gebruiken.

  De Tuinplanten vereist een goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de bodem, zoals organische meststoffen. Vermijd te natte of te droge grond om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in een goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Deze plant is geschikt voor in de tuin of in potten op het terras.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Zorg ervoor dat de wortels niet bevriezen door mulch aan te brengen. Plaats de plant op een beschutte plek tegen koude wind.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar de grond moet goed kunnen afwateren. Vermijd overbemesting om een gezonde groei te bevorderen. Snoei dode of beschadigde delen regelmatig om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en de zomer, wanneer de groei het meest actief is.

  Mulchen is een goede praktijk voor tuinplanten om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het helpt de wortels van de plant gezond te houden en beschermt tegen extreme weersomstandigheden. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of bladeren als mulch.

  De tuinplanten houden van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede balans in de pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant, kun je regelmatig controleren op luizen, trips en spint. Je kunt natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruiken om ongedierte te bestrijden. Zorg voor een goede hygiëne rondom de plant om schimmel en ziektes te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Sanvitalia GGG Summerlovers Lucky Star is een kleine bloeiende plant met gele bloemen en donkergroen blad. Het is een compacte en rijkbloeiende plant die perfect is voor hanging baskets, bloembakken of borders. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. De Lucky Star trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de lente tot de herfst. Het is een charmante en vrolijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.