Aster Crown Fortuna

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster Crown Fortuna is een prachtige vaste plant met een compacte groeiwijze en opgaande bloemstelen. De plant produceert talloze paarse bloemen met een geel hart, die een prachtig contrast vormen met het donkergroene blad. Aster Crown Fortuna bloeit van de late zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Aster Crown Fortuna is perfect voor in borders, bloembedden of als snijbloem in een boeket.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Aster Crown Fortuna is een makkelijke plant in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn voldoende voor deze kamerplant om te gedijen. Het is een sterke plant die weinig problemen zal geven in de juiste omgeving.

  Ja, de Aster Crown Fortuna heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk de grond tussen gietbeurten in licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat er geen water onderin de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en vermijdt direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Aster Crown Fortuna houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude luchtstromen om zijn groei en gezondheid te bevorderen. Een warme en stabiele omgeving zal de Aster Crown Fortuna helpen om te gedijen.

  De Aster Crown Fortuna bloeit van half augustus tot en met september en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant zuivert de lucht door middel van fotosynthese, waarbij schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide worden omgezet in zuurstof. Het zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan grote temperatuurwisselingen. Zorg voor een constante en warme omgeving voor deze kamerplant.

 • Deze plant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoei in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

  De Kamerplant Aster Crown Fortuna heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Aster Crown Fortuna is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Een vochtige, maar niet drassige grond is ideaal voor deze kamerplant. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De Aster Crown Fortuna gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Kamerplant Aster Crown Fortuna heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert de gezondheid van de plant.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een zachte doek of spons gebruiken om stof en vuil voorzichtig weg te vegen. Gebruik lauw water om eventuele vlekken te verwijderen en zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat je de plant weer terugzet. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Aster Crown Fortuna heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag voorzien wordt van licht.

  De optimale temperatuur voor deze Kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Bij lagere temperaturen kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, aangezien dit kan leiden tot droge bladeren en problemen met de groei. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kamerplant Aster Crown Fortuna groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om een optimale groei en bloei te behouden. Het toevoegen van zure potgrond kan helpen om de pH-waarde te handhaven.

  De Aster Crown Fortuna heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en optimaal te kunnen bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Aster Crown Fortuna is een prachtige vaste plant met een compacte groeiwijze en opgaande bloemstelen. De plant produceert talloze paarse bloemen met een geel hart, die een prachtig contrast vormen met het donkergroene blad. Aster Crown Fortuna bloeit van de late zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Aster Crown Fortuna is perfect voor in borders, bloembedden of als snijbloem in een boeket.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.