Osteospermum GGG Passion Pink

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum GGG Passion Pink is een prachtige bloeiende plant met felroze bloemblaadjes en een geel hart. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. De bloemen van de Osteospermum GGG Passion Pink trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een ideale plant is voor een levendige tuin. Deze plant bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Osteospermum GGG Passion Pink is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren kan verliezen in koudere seizoenen. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin tijdens koude periodes.

  Ja, de plant is makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in de volle zon en hoeft slechts af en toe bewaterd te worden. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig problemen zal geven.

  Deze tuinplant heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen planten en andere objecten om verstikking te voorkomen. Houd rekening met de groeiruimte die de plant nodig heeft om te floreren.

  Nee, Osteospermum GGG Passion Pink groeit het beste op een plek met veel zonlicht. De plant heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder gezond zijn.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. In de zomermaanden is het aan te raden om de plant ongeveer 2 tot 3 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt ze populair bij bestuivers zoals vlinders en bijen. Het aanplanten van deze plant kan bijdragen aan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt bij aan het ecosysteem.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot aan het einde van de zomer, meestal van maart tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral bij warm weer. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de Osteospermum GGG Passion Pink is niet eetbaar. Het wordt gebruikt als decoratieve tuinplant en bloeit met roze bloemen. Eetbare planten zijn niet altijd veilig om te consumeren en het wordt afgeraden om planten uit de tuin te eten.

  Tuinplanten dragen bij aan een geluidsdempende omgeving doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen. Het is echter niet zo dat individuele planten zoals de "Osteospermum GGG Passion Pink" significant geluid dempen.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Knip lange uitlopers terug om een compacte vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in stilstaand water staan. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd bladnat.

  Geschikte potgrond voor de plant is een lichte en goed doorlatende potgrond, bijvoorbeeld een mengsel van potgrond en zand. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe voeding toe om de plant gezond te houden en goed te laten groeien.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost toe om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren.

  Deze tuinplant gedijt het beste in een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen in de winter is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint en bescherm de plant tegen harde wind. In extreme gevallen kan het ook helpen om de plant te bedekken met een doek of speciale plantenhoes.

  De plant vereist volle zon en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en bemesten in het voorjaar. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals "Osteospermum GGG Passion Pink" profiteren van een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding om de planten te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Voorkom overbemesting om schade aan de planten te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en beschermt de wortels tegen kou en hitte. Het kan ook helpen bij het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het beste is om organische mulch zoals compost, houtsnippers of bladeren te gebruiken.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een neutrale tot licht zure bodem nodig voor een optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 wordt doorgaans het meest geschikt geacht voor Tuinplanten.

  Voor tuinplanten kunnen diverse soorten ongedierte een probleem vormen, zoals bladluizen, trips of spintmijten. Om deze te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet, of kunnen insecticiden op basis van bijvoorbeeld pyrethrum worden gebruikt. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te vochtig staat om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum GGG Passion Pink is een prachtige bloeiende plant met felroze bloemblaadjes en een geel hart. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. De bloemen van de Osteospermum GGG Passion Pink trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een ideale plant is voor een levendige tuin. Deze plant bloeit langdurig en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.