Osteospermum GGG Passion Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum GGG Passion Purple er en smuk flerårig plante med lilla blomster, der ligner margueritter. Denne plante har en kompakt vækstform og blomstrer rigeligt fra forår til efterår. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og er velegnede til bede, potter eller hængekurve. Osteospermum GGG Passion Purple trives i en solrig placering og veldrænet jord. Ved regelmæssig beskæring kan planten forblive kompakt og blomstre endnu rigere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn. Den beholder sine blade året rundt, hvilket gør den grøn selv om vinteren. Dette gør den til et attraktivt valg til haver og bede.

  Denne plante er vinterhård op til ca. -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under frostperioder.

  Denne plante er let at pleje og kræver minimal særlig pleje. Regelmæssig vanding og en solrig placering er tilstrækkeligt for at holde planten sund. Beskæring er ikke nødvendig, men kan fremme blomstringen.

  "Planten har brug for en rummelig plantebak eller bed og trives bedst i veldrænet jord. Hold tilstrækkelig afstand mellem planterne for at undgå at de trænger hinanden væk."

  De Osteospermum GGG Passion Purple vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten producere færre blomster og væksten kan blive hæmmet. Sørg for, at planten får mindst 6 timers sollys om dagen for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Overvanding kan føre til rådne rødder, så det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Det anbefales at give planten vand om morgenen, så bladene kan tørre i løbet af dagen og skimmel kan undgås.

  Ja, denne plante er populær hos sommerfugle og bier på grund af de klare farver og nektarholdige blomster, den producerer. Det kan være en god tilføjelse til en have, der tiltrækker disse bestøvende insekter.

  Ja, Osteospermum GGG Passion Purple tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Desuden tilfører planten farve og variation, hvilket er godt for økosystemet. Det er en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Blomstringsperioden for denne plante er fra maj til september, og blomsterne kan blomstre i 8 til 10 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og anbefales ikke til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt sælges som spiselige.

  Ja, Haveplanter som "Osteospermum GGG Passion Purple" har potentiale til at absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt i haven. Planter kan hjælpe med at bryde og reducere lydbølger, hvilket kan have en positiv indflydelse på akustikken i udendørsområdet. Det er dog vigtigt at huske, at planter alene ikke er tilstrækkelige til at dæmpe lyd fuldstændigt, og at brugen af andre lydisolerende materialer også kan hjælpe med at reducere støjgener.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at fremme form og vækst. Fjern døde blomster og tynd ud i planten om nødvendigt. Sørg for at bruge skarpt værktøj for at minimere skader på planten.

  Giv regelmæssigt vand til haveplanter fra GGG Passion Purple-serien, men undgå at jorden bliver for våd. Kontroller regelmæssigt, om jorden er tilstrækkeligt fugtig ved at føle med din finger. Tilføj vand, hvis jorden føles tør.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Bland eventuelt pottemulden med lidt kompost for ekstra næring.

  Haveplanter kræver en godt drænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt og tilføre organisk materiale. Undgå tung og vandafledende jord, da rødderne kan blive kvalt af det.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys for at kunne vokse og blomstre godt. Undgå for våd jord for at undgå rådne rødder.

  Det anbefales at dække planten om vinteren med halm, blade eller en haveklud for at beskytte den mod frost. Sørg for, at jorden har en god dræning for at undgå rådne rødder. I strenge vintre kan det hjælpe at flytte planten til et beskyttet sted.

  Planten vokser bedst i veldrænet jord og kan stå både i direkte sollys og halvskygge. Giv regelmæssigt vand, men lad jorden tørre lidt ud mellem hver vanding. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til den anbefalede dosering på emballagen. Gød plantene om foråret og om sommeren for en god vækst og blomstring.

  Mulch er gavnligt for haven planter, især i vintermånederne. Det hjælper med at holde jorden fugtig, undertrykke ukrudt og beskytter rødderne mod kolde temperaturer. Brug organisk mulch, såsom barkflis eller blade, for en sund vækst af planten.

  Jorden til denne plante skal være let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for sur eller for alkalisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter kan du bruge naturlige fjender såsom mariehøns, snyltehvepse eller grønne lacewings. Du kan også forebygge ved regelmæssigt at kontrollere planterne for eventuelle skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Det er vigtigt at sikre en sund vækstmiljø, så planterne er bedre rustet mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Osteospermum GGG Passion Purple er en smuk flerårig plante med lilla blomster, der ligner margueritter. Denne plante har en kompakt vækstform og blomstrer rigeligt fra forår til efterår. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og er velegnede til bede, potter eller hængekurve. Osteospermum GGG Passion Purple trives i en solrig placering og veldrænet jord. Ved regelmæssig beskæring kan planten forblive kompakt og blomstre endnu rigere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.