Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange Flame

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange Flame er en smuk plante med iøjnefaldende orange blomster. Denne plante har en kompakt vækstform og er ideel til blomsterpotter, hængekurve eller som bunddække. Plantens blade er skinnende grønne og danner en smuk kontrast til blomsternes klare farve. Magnifico Orange Flame blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og kræver minimal vedligeholdelse. Et farverigt tilskud til enhver have eller terrasse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven, især i vintermånederne, hvor mange andre planter er nøgne.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og tåler ikke frost. Det anbefales at bringe denne plante indendørs eller beskytte den mod kulde i vintermånederne. Det er en havplante, der trives bedre under varme og let fugtige forhold.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i haven. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys.

  Denne plante har brug for cirka 20-30 cm plads for at vokse ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkelig luftcirkulation og sollys omkring planten. Plant dem ikke for tæt sammen for at fremme god vækst.

  Ja, planter fra Impatiens (New Guinea Grp) gruppen trives godt i skyggen. De har brug for mindst 4-6 timer indirekte sollys om dagen. Sørg for, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varmere perioder. Det er vigtigt at sørge for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande planten flere gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de lyse farver og nektarholdige blomster, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er et godt valg for haveejere, der gerne vil tiltrække bier og sommerfugle. De kan hjælpe med at bestøve andre planter i haven.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange Flame tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket kan fremme biodiversiteten i haven. Planten bringer farve og liv i haven, hvilket også kan tiltrække andre insekter. Det er vigtigt at have forskellige planter i haven for at opretholde en sund biodiversitet.

  Denne plante blomstrer fra foråret til frosten om efteråret. Blomstringstiden for denne plante kan vare flere måneder.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange Flame kan ikke tåle direkte sollys og foretrækker en placering i halvskygge til skygge. Det er vigtigt at holde planten tilstrækkelig fugtig, især på varme dage. Denne plante kan blive forbrændt, hvis den udsættes for langvarig sollys.

  Nej, planten er ikke spiselig og dyrkes primært som en dekorativ havneplante på grund af de smukke blomster og blade. At spise denne plante kan forårsage sundhedsproblemer. Det frarådes derfor at spise planten.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange Flame har en lyddæmpende effekt på grund af bladene, der absorberer lydbølger. Dette skaber en rolig og afslappende atmosfære i haven. Det er dog vigtigt at bemærke, at den lyddæmpende effekt ikke er så stærk som ved specifikke lyddæmpende planter.

 • Du kan regelmæssigt beskære planten for at fremme en busket vækst. Fjern også regelmæssigt døde eller visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær planten let om foråret for at bevare formen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand ikke på bladene, men sigt mod plantens base.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og holde jorden fugtig. Det anbefales at tilføje plantenæring en gang hver par uger for at stimulere væksten.

  De haveplanter foretrækker en veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Regelmæssig gødning fremmer væksten og blomstringen af planterne.

  Denne plante foretrækker en placering i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted. Undgå direkte sollys og træk for den bedste vækst.

  Haveplanter som denne har brug for beskyttelse i vintermånederne. Sørg for et tykt lag muld eller blade omkring plantens base for at beskytte den mod frost. Overvej at flytte planten til et beskyttet sted ved ekstremt koldt vejr.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten lejlighedsvis gødning for en sund vækst.

  Det er vigtigt for haveplanter at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen, fra foråret til efteråret. Brug en generel gødning til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering og hyppighed af gødskning.

  Mulch hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og forbedre jordens struktur. Brug organisk mulch såsom barkflis eller kakao skaller. Påfør ca. 5-7 cm mulch rundt om planten, men lad der være plads omkring stammen.

  Haveplanter foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Sørg for en god jordstruktur og tilstrækkelig næring til sund vækst og blomstring. Vær forsigtig med for sur jord, da det kan beskadige planterne.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange Flame, kan naturlige metoder som brugen af rovdyr som marihøns bruges. Derudover kan også miljøvenlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin anvendes. Regelmæssig kontrol af planterne for tegn på skadedyr og fjernelse af angrebne blade kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Orange Flame er en smuk plante med iøjnefaldende orange blomster. Denne plante har en kompakt vækstform og er ideel til blomsterpotter, hængekurve eller som bunddække. Plantens blade er skinnende grønne og danner en smuk kontrast til blomsternes klare farve. Magnifico Orange Flame blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og kræver minimal vedligeholdelse. Et farverigt tilskud til enhver have eller terrasse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.