Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Salmon

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Salmon is een kleurrijke en vrolijke plant die bekend staat om zijn prachtige zalmroze bloemen met een opvallende donkeroranje keel. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 30 cm hoog. De bloemen bloeien rijkelijk van het voorjaar tot het najaar en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de halfschaduw tot schaduw en houdt van vochtige grond. De Impatiens Magnifico Salmon is ideaal voor in bloembakken, hanging baskets en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren en bloeit in de zomer en herfst. Het is eenjarig en moet elk jaar opnieuw geplant worden.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehaald tijdens de winter. Het is het beste om de plant te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 10°C komt.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Salmon is een makkelijke plant in onderhoud. Hij gedijt goed in de tuin en heeft weinig zorg nodig. Regelmatig water geven en wat meststoffen zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 30 cm ruimte te reserveren tussen elke plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende licht en lucht te geven.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en goed gedraineerde grond heeft.

  Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Salmon hebben doorgaans regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Afhankelijk van de omgeving en weersomstandigheden kan het nodig zijn om 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Impatiens planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere bloemen en nectarrijke bloesems. Deze planten kunnen helpen bij het bevorderen van de bestuiving in uw tuin en het aantrekken van nuttige insecten. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin om een levendige en kleurrijke omgeving te creëren.

  Als tuinplant draagt deze soort bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedselbronnen te bieden. Het is belangrijk om verschillende planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Zorg voor variatie in bloemen en planten om verschillende diersoorten aan te trekken.

  Deze plant bloeit vanaf de late lente tot aan de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Deze plant kan beter gedijen in halfschaduw tot schaduw en moet beschermd worden tegen felle zonnestralen. Te veel zon kan de plant beschadigen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wordt beschermd tegen direct zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die bedoeld is voor in de tuin of op het balkon. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel tuinplanten hebben een gunstig effect op geluidsdemping vanwege hun bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Het is goed om een diversiteit aan planten te hebben in de tuin voor optimale geluidsdemping. Het plaatsen van planten rondom bijvoorbeeld een terras of zithoek kan helpen om geluid te reduceren.

 • Je kunt deze plant snoeien door regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen. Dit zal de groei van nieuwe bloemen bevorderen en de plant er mooier uit laten zien. Snoei de plant indien nodig ook om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Let op dat de wortels niet te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goede potgrond die voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar voorkom wateroverlast. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te felle zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Een beschutte standplaats is ideaal voor deze tuinplant.

  Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Salmon hebben winterbescherming nodig, vooral tijdens strenge vorstperiodes. Dit kan worden bereikt door de plant te bedekken met mulch of een speciale beschermhoes. Zorg ervoor dat de wortels van de plant beschermd zijn tegen extreme kou om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant om de paar weken met plantenvoeding voor een goede groei.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen een meststof met een hoog kaliumgehalte te gebruiken. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulchlaag rond de planten. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5 tot 10 cm dik is en laat ruimte vrij rond de stammen van de planten.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of kalk. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Salmon kan gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke methoden zoals het besproeien met een biologisch insecticide of het verwijderen van aangetaste bladeren met de hand. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Het is aan te raden om de instructies op de verpakking van het bestrijdingsmiddel nauwkeurig op te volgen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico Salmon is een kleurrijke en vrolijke plant die bekend staat om zijn prachtige zalmroze bloemen met een opvallende donkeroranje keel. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 30 cm hoog. De bloemen bloeien rijkelijk van het voorjaar tot het najaar en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de halfschaduw tot schaduw en houdt van vochtige grond. De Impatiens Magnifico Salmon is ideaal voor in bloembakken, hanging baskets en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.