Pelargonium (Peltatum Grp) Glacier White

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Glacier White is een hangende plant met witte bloemen en een weelderige groei. De bladeren zijn donkergroen en kunnen een lichte geur afgeven wanneer ze worden aangeraakt. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en vereist regelmatig water geven. Met zijn lange bloeiperiode van lente tot herfst brengt hij een vleugje elegantie en frisheid in elke tuin of balkon. De Glacier White is perfect voor het toevoegen van een vleugje charme aan hangmanden, potten of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, aangezien het hele jaar door groen blijft.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Glacier White is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Deze plant kan het best gedijen in een warm klimaat.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Plaats de plant op een zonnige plek om de bloei te bevorderen.

  De Pelargonium Glacier White heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken. De planten kunnen het beste op een zonnige plek worden geplant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een tuin of borders om het lokale ecosysteem te ondersteunen.

  Pelargoniums bieden weinig voor biodiversiteit, omdat ze voornamelijk worden geteeld voor hun decoratieve bloemen en niet van nature inheems zijn in de omgeving. Planten die inheems zijn in de regio en diverse bloemen en zaden produceren zijn over het algemeen beter voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed zal groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de "Pelargonium (Peltatum Grp) Glacier White" is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is het beste om deze plant te laten staan en niet te gebruiken in voedselbereiding.

  Pelargoniums absorberen geen geluid en hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten hebben een decoratieve functie in de tuin en dragen bij aan een mooie uitstraling.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen door ze af te knippen met een scherpe snoeischaar. Dit zal de plant helpen om nieuwe bloemen te produceren en de groei te bevorderen. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de winter kan de watergift verminderd worden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Af en toe de potgrond bemesten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast om de groei en bloei te bevorderen. Een luchtige grond met organisch materiaal is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, met wat bescherming tegen de harde middagzon. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor deze plant. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Zorg in de winter voor voldoende bescherming tegen vorst door de plant binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Vermijd teveel vocht rondom de wortels en zorg voor een goede luchtcirculatie om schimmelvorming te voorkomen. Geef de plant in rustperiodes minder water en geen meststoffen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen. Daarnaast kan een regelmatige voeding met plantenvoeding zorgen voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de Pelargonium Glacier White regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een evenwichtige meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de gezonde groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking zorgvuldig op.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemstructuur. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant in een laag van enkele centimeters dik. Het wordt aanbevolen om jaarlijks nieuwe mulch toe te voegen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te houden en goed te groeien.

  Deze plant kan worden aangetast door bladluizen, spint en wolluis. Om deze plagen te bestrijden, kunt u gebruik maken van insecticiden speciaal ontwikkeld voor tuinplanten. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium Glacier White is een hangende plant met witte bloemen en een weelderige groei. De bladeren zijn donkergroen en kunnen een lichte geur afgeven wanneer ze worden aangeraakt. Deze plant gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en vereist regelmatig water geven. Met zijn lange bloeiperiode van lente tot herfst brengt hij een vleugje elegantie en frisheid in elke tuin of balkon. De Glacier White is perfect voor het toevoegen van een vleugje charme aan hangmanden, potten of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.