Antirrhinum Florini Diana Dark Red

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Antirrhinum Florini Diana Dark Red is een prachtige bloeiende plant met diep donkerrode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallende vorm die lijkt op de bek van een draak, waardoor de plant ook wel bekend staat als de 'drakenbloem'. Antirrhinum Florini Diana Dark Red is zeer geschikt voor gebruik in borders, potten en bloembakken in de tuin. De plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Antirrhinum Florini Diana Dark Red is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die jaarlijks opnieuw geplant moet worden.

  De Antirrhinum Florini Diana Dark Red is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht voor de beste groei. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Antirrhinum heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen planten. Zorg voor voldoende ruimte zodat de planten goed kunnen groeien en bloeien. Ze kunnen het beste in de volle zon geplaatst worden voor een optimale groei.

  De Antirrhinum Florini Diana Dark Red groeit het best in de volle zon tot halfschaduw. De plant kan in de schaduw groeien, maar de bloei kan minder uitbundig zijn. Zorg voor voldoende licht om de groei en bloei te stimuleren.

  De Antirrhinum Florini Diana Dark Red heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar laat de plant niet in water staan. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het trekt verschillende soorten vlinders en bijen aan die op zoek zijn naar voedsel. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, de Antirrhinum plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Deze plant zorgt voor een diverser ecosysteem in jouw tuin. Het toevoegen van deze plant kan helpen om de biodiversiteit te vergroten.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek. Zorg wel voor voldoende water en bescherm de plant bij extreme hitte.

  Nee, de Antirrhinum Florini Diana Dark Red is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan giftig zijn bij inname.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dikke bladeren en stengels. Het helpt om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Het kan een rustgevende invloed hebben in een tuinomgeving.

 • Het is belangrijk om de bloemstelen van deze plant regelmatig te snoeien zodra de bloemen beginnen te verwelken. Knip de stelen vlak boven de bladeren af voor een nette uitstraling en om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. Dit kan het beste gedaan worden met een scherpe snoeischaar.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Antirrhinum Florini Diana Dark Red gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De Antirrhinum Florini Diana Dark Red gedijt het best in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Antirrhinum Florini Diana Dark Red gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Deze tuinplanten kunnen zowel in de volle grond als in een pot worden geplant.

  Voor Tuinplanten die niet winterhard zijn, is het belangrijk om ze te beschermen tegen koude temperaturen en vorst. Dit kan door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren, of door een beschermende doek of tunnel te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warm weer. Dode bloemen moeten regelmatig worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het raadzaam om in het voorjaar organische mest of meststoffen met een lage stikstofgehalte te gebruiken om een overmatige groei van de plant te voorkomen. Het is belangrijk om de juiste dosering aan te houden volgens de instructies op de verpakking om de plant gezond en bloeiend te houden. Overbemesting kan leiden tot problemen zoals verbrande wortels en minder bloei.

  Het is belangrijk om Antirrhinum Florini Diana Dark Red te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Mulch moet ongeveer 5-7 cm dik worden aangebracht rond de plant en mag niet tegen de stengels worden gestapeld om schimmelrot te voorkomen.

  De Antirrhinum Florini Diana Dark Red gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of compost. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetaste delen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Antirrhinum Florini Diana Dark Red is een prachtige bloeiende plant met diep donkerrode bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallende vorm die lijkt op de bek van een draak, waardoor de plant ook wel bekend staat als de 'drakenbloem'. Antirrhinum Florini Diana Dark Red is zeer geschikt voor gebruik in borders, potten en bloembakken in de tuin. De plant trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in de zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.