Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White is een prachtige en opvallende plant met helderwitte bloemen. De bloemen worden omringd door donkergroen blad met een glanzende textuur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders aan. Het is een ideale plant voor in de schaduw of halfschaduw. De Impatiens Magnifico White voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die seizoensgebonden is.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant binnen te plaatsen tijdens de wintermaanden om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in een kamer te zetten met een constante temperatuur van minimaal 15 graden Celsius.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen planten zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Plant ze bij voorkeur in een goed gedraineerde grond.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het houdt van een beschutte plek met wat indirect zonlicht. Zorg voor een vochtige grond en bescherm de plant tegen felle zon.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is en geef indien nodig water. Het is aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectarrijke eigenschappen. Dit maakt het een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivers.

  Ja, als bloeiende tuinplant trekt deze plant bijen en andere bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is aan te raden om een diverse mix van planten te gebruiken om een gezonde biodiversiteit te bevorderen. Het is belangrijk om te zorgen voor een geschikte leefomgeving voor verschillende soorten planten en dieren.

  Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Planten in de tuin, zoals deze, hebben vaak beschutting nodig tegen de intense zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en dient puur als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White plant heeft een dempend effect op geluid vanwege zijn dichte groei en bladeren. Het kan helpen om geluiden in de tuin te verminderen. Echter, het is niet zo effectief als speciaal ontworpen geluidsdempende materialen.

 • Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm van de plant te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip lange scheuten terug om de plant compacter te houden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Water geven in de ochtend wordt aanbevolen, zodat de plant gedurende de dag voldoende tijd heeft om op te drogen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White gedijt goed in potgrond die licht vochtig blijft maar niet te nat wordt. Het is raadzaam om een potgrond te gebruiken met een goede drainage voor deze tuinplant. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal helpen bij het behouden van een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,2. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren en de plant helpen gedijen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White gedijt het best op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en direct zonlicht. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot op een balkon of terras geplaatst worden.

  In de winter is het belangrijk om deze plant binnen te houden of te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude temperaturen onder de 10°C. Het is aan te raden om de plant te verplanten in een pot en deze binnen te plaatsen tijdens de koudere maanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef regelmatig voeding voor bloeiende planten en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vooral met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen te sterke meststof om wortelverbranding te voorkomen. Volg de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rondom de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit kan gedaan worden met bijvoorbeeld boomschors, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld zure meststoffen. Te zure grond kan de groei van de plant belemmeren en de bloei verminderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op plagen en zorgen voor een gezonde groeiomgeving. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of knoflookspray worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen worden gebruikt als laatste redmiddel, maar worden niet aangeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu en nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Magnifico White is een prachtige en opvallende plant met helderwitte bloemen. De bloemen worden omringd door donkergroen blad met een glanzende textuur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders aan. Het is een ideale plant voor in de schaduw of halfschaduw. De Impatiens Magnifico White voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.