Hydrangea macrophylla 'AB Green Shadow'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'AB Green Shadow' er en særlig hortensia med bemærkelsesværdige blade og blomster. Bladene er store og mørkegrønne med en markant grøn kant. Blomsterne er kugleformede og skifter farve, når de bliver ældre, fra lysegrøn til flødefarvet. Denne hortensia blomstrer om sommeren og kan plantes både udendørs i jorden og i en potte. Den er et smukt og unikt tilføjelse til enhver have eller terrasse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt ret let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og lys, og gød den en gang imellem. Undgå ekstreme temperaturer og træk.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at trives godt. Placer den helst et sted med masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys, da det kan brænde bladene.

  Hydrangea macrophylla 'AB Green Shadow' har brug for regelmæssig vanding, især i varme sommermåneder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt har planten brug for vand en til to gange om ugen.

  Denne plante kan lide ikke direkte sollys og klarer sig bedre på et sted med klart, indirekte lys. Skarpt sollys kan beskadige bladene og føre til forbrændinger. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor lyset er filtreret.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'AB Green Shadow' holder af varme og klarer sig godt ved stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Det er ideelt at placere planten på et lyst og varmt sted.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til august, og blomstringen kan vare op til 8 uger.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'AB Green Shadow' er en luftrensende plante. Indendørsplanter hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet ved at absorbere skadelige stoffer og afgive oxygen. Regelmæssig vedligeholdelse og rengøring af bladene kan forbedre plantens luftrensende egenskaber.

  Ja, planten trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne temperatur fremmer optimal vækst og blomstring af planten og forhindrer, at planten bliver for varm eller for kold. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme dens sundhed.

 • Det bedste tidspunkt at beskære denne plante er om foråret, efter blomsterne er visnet. Fjern de døde blomster og gamle grene for at holde planten sund og fremme væksten. Beskær grenene til cirka halvdelen af deres længde for at stimulere nye blomsterknopper.

  Giv planten regelmæssigt vand for at holde jorden fugtig. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, ellers kan rødderne begynde at rådne. Giv mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Denne plante trives godt i fugtig pottemuld med god dræning. Pottemulden skal være let sur til neutral. Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at rødderne ikke forbliver for længe våde.

  Jorden skal være fugtig og veldrænet, med en pH-værdi fra neutral til let sur. Tilsæt organisk materiale til jorden for optimal vækst og blomstring. Brug en gødning specielt til blomstrende stueplanter for at holde planten sund.

  Denne plante har brug for regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for våd. Placer planten på et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Planten kan regelmæssigt støvfjernes forsigtigt med en fugtig klud. Fjern døde blade og blomster for at holde planten sund. Det er vigtigt at inspicere planten lejlighedsvis for skadedyr og bekæmpe dem om nødvendigt.

  Hydrangea macrophylla 'AB Green Shadow' har brug for meget lys for at vokse godt. Placer planten et sted med klart, indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at forhindre bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18-22 grader Celsius. Sørg for, at planten er beskyttet mod kold træk og temperatursvingninger. Ved temperaturer over 25 grader Celsius kan planten blive stresset og dehydreret.

  Indendørs planter som f.eks. Hydrangea macrophylla 'AB Green Shadow' trives godt ved en gennemsnitlig luftfugtighed på omkring 60-70%. Det er vigtigt at spraye bladene regelmæssigt for at opretholde luftfugtigheden og undgå brune kanter. Når luftfugtigheden er for lav, kan planterne få tørre blade og vækstproblemer.

  Den optimale jordens surhedsgrad for denne plante er omkring pH-værdien fra 5,5 til 6,5. En for høj surhedsgrad kan hæmme optagelsen af næringsstoffer og føre til gulfarvning af bladene. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med for eksempel tørv.

  Indendørs planter som 'AB Green Shadow' har brug for regelmæssig ernæring i vækstperioden. Brug en speciel gødning til indendørs planter, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Gød planten en gang om måneden i vækstsæsonen for optimal vækst og blomstring.

 • Beskrivelse

  Hydrangea macrophylla 'AB Green Shadow' er en særlig hortensia med bemærkelsesværdige blade og blomster. Bladene er store og mørkegrønne med en markant grøn kant. Blomsterne er kugleformede og skifter farve, når de bliver ældre, fra lysegrøn til flødefarvet. Denne hortensia blomstrer om sommeren og kan plantes både udendørs i jorden og i en potte. Den er et smukt og unikt tilføjelse til enhver have eller terrasse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.