Spathiphyllum 'Sweet Mattheo'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathiphyllum 'Sweet Mattheo' is een prachtige kamerplant met donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lelies. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig licht nodig heeft en goed gedijt in vochtige omstandigheden. 'Sweet Mattheo' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak in huis of op kantoor geplaatst voor een gezonde leefomgeving. Deze plant is perfect voor beginners en voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. De naam 'Sweet Mattheo' verwijst naar de unieke schoonheid en zachtheid van deze Spathiphyllum variëteit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is heel makkelijk in onderhoud en heeft maar weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe de bladeren af te nemen om stof te verwijderen. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt in verschillende lichtcondities.

  Spathiphyllum 'Sweet Mattheo' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet in de volle zon staat, maar wel voldoende licht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten door iets droogt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en kan het beste gedijen bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg er echter wel voor dat de plant niet direct in de zon staat, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Het is ook belangrijk om de luchtvochtigheid rond de plant op peil te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, de Spathiphyllum 'Sweet Mattheo' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een goede keuze voor in huis. Deze plant helpt de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Plaats de plant op een lichte plek en geef hem regelmatig water om optimaal te profiteren van zijn luchtzuiverende werking.

  Ja, de plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur consistent te houden voor een gezonde groei.

 • Het snoeien van de plant is niet noodzakelijk, maar dode of beschadigde bladeren kunnen verwijderd worden met behulp van scherpe schaar of snoeischaar. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en te zorgen voor een gezonde groei. Overmatig snoeien kan leiden tot stress voor de plant, dus wees voorzichtig met het verwijderen van bladeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond doorweekt raakt. Laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft. Geef de plant water op kamertemperatuur en vermijd het gebruik van kraanwater met te veel kalk.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond en orchideeëngrond voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Spathiphyllum 'Sweet Mattheo' gedijt het beste in een rijke en goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig, maar niet drassig blijft om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten met een evenwichtige meststof zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je regelmatig stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Verwijder eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden. Je kunt de bladeren ook afstoffen met een zachte borstel om de plant er fris uit te laten zien.

  "Spathiphyllum 'Sweet Mattheo' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant in een lichte ruimte, bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen."

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, tocht of direct zonlicht. Een gelijkmatige kamertemperatuur zal de plant helpen gedijen.

  Kamerplanten zoals de Spathiphyllum hebben een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 60-70% ligt voor optimale groei.

  De Spathiphyllum heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken om te voorkomen dat de wortels van de plant te nat worden. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem is aan te raden om de gezondheid van de plant te behouden.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen eens per maand een vloeibare kamerplantenmest. Geef in de herfst en winter minder mest, ongeveer eens per twee maanden. Voorkom overbemesting, dit kan de wortels beschadigen.

 • Omschrijving

  Spathiphyllum 'Sweet Mattheo' is een prachtige kamerplant met donkergroene bladeren en witte bloemen die lijken op lelies. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig licht nodig heeft en goed gedijt in vochtige omstandigheden. 'Sweet Mattheo' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak in huis of op kantoor geplaatst voor een gezonde leefomgeving. Deze plant is perfect voor beginners en voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. De naam 'Sweet Mattheo' verwijst naar de unieke schoonheid en zachtheid van deze Spathiphyllum variëteit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.