Schefflera actinophylla 'Emerald Green'

Schefflera overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schefflera actinophylla 'Emerald Green' er en tropisk plante, der er kendt for sine smukke, dybgrønne blade. Denne plante har en oprejst vækstform og kan vokse sig til en stor stueplante. Bladene er blanke og bølgende i form, hvilket giver planten et elegant udseende. Schefflera trives godt på en lys placering og har brug for regelmæssig vanding. Med dens frodige blade er denne plante et smukt tilføjelse til enhver indretning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Schefflera actinophylla 'Emerald Green' er en let at vedligeholde stueplante. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og lejlighedsvis gødning. Desuden trives planten bedst på en lys placering.

  Ja, planten har brug for meget lys for at kunne vokse ordentligt. Placer den derfor bedst på et sted med masser af indirekte sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle dele bliver jævnt oplyst.

  Schefflera planten har brug for vand ca. en gang om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, ellers kan det føre til rodødelæggelse. Giv planten først vand, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Denne plante foretrækker klart, indirekte lys og bør beskyttes mod direkte sollys. Det kan forårsage forbrænding af bladene. Placér derfor planten et sted med let skygge.

  Ja, planten trives ved varme temperaturer og klarer sig godt ved en konstant stuetemperatur på cirka 20-25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde luftstrømme for at fremme optimal vækst. Det anbefales at undgå at udsætte planten for temperaturer under 15 grader Celsius.

  Denne plante blomstrer normalt om sommeren, fra juni til august. Blomstringen kan vare i flere uger til måneder, afhængigt af forhold og pleje.

  Ja, planten er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Den kan absorbere og nedbryde skadelige stoffer som formaldehyd og flygtige organiske forbindelser. Det er et godt valg for et sundere hjemmemiljø.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturer. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys ved denne temperatur.

 • Denne plante kan regelmæssigt beskæres for at bevare formen og stimulere ny vækst. Fjern døde eller beskadigede blade og grene for at fremme plantens sundhed. Brug skarpe og rene beskæringssakse til at lave et rent snit og undgå infektioner.

  Giv planten moderat med vand og lad det øverste lag jord mellem vandingstiderne tørre ud. Sørg for, at planten ikke står med rødderne i vand, da dette kan føre til rodskader. Giv lidt mere vand om foråret og sommeren end om efteråret og vinteren.

  Den ideelle jord for denne plante er en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Undgå tung lerjord og sørg for, at pottemulden er let fugtig, men ikke for våd. At skifte pottemulden regelmæssigt kan hjælpe planten med at forblive sund.

  Denne plante trives godt i en veldrænet pottejord med en neutral til sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver alt for våd. At kontrollere jordfugtigheden regelmæssigt og bruge gødning kan hjælpe med at opretholde en god jordkvalitet for denne stueplante.

  Sørg for, at planten står på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Hold jorden let fugtig ved at give regelmæssig vand og hold bladene rene ved lejlighedsvis at sprøjte dem. Omplant planten en gang hvert par år for at fremme væksten.

  Bladene på denne plante kan rengøres ved regelmæssigt at støve dem af med en blød klud eller svamp. Det er også muligt at sprøjte bladene lejlighedsvis med lunkent vand for at fjerne støv. Undgå at bruge skrappe rengøringsmidler.

  Planten har brug for masser af klart, indirekte lys for at trives godt. Placér den ved et vindue mod øst eller vest for den bedste vækst. Undgå direkte sollys, da det kan forårsage bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperaturændringer. Kolde temperaturer kan forårsage skade på bladene.

  Luftfugtigheden skal være gennemsnitlig for denne planteslægt, så ingen ekstremt tørre eller fugtige miljøer. Det anbefales at sprøjte planten regelmæssigt med vand for at opretholde luftfugtigheden. Sørg også for, at planten ikke står i nærheden af en varmekilde, da det kan reducere luftfugtigheden.

  Schefflera actinophylla 'Emerald Green' trives bedst i en jord med en let sur til neutral surhedsgrad. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi for at sikre, at planten kan vokse og blomstre optimalt. Sørg for, at jorden ikke er for sur eller for basisk for en sund vækst af planten.

  Planten har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen, fra tidlig forår til sen sommer. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt formuleret til stueplanter for at fremme vækst og sundhed. Overgødning bør undgås for at forhindre skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Schefflera actinophylla 'Emerald Green' er en tropisk plante, der er kendt for sine smukke, dybgrønne blade. Denne plante har en oprejst vækstform og kan vokse sig til en stor stueplante. Bladene er blanke og bølgende i form, hvilket giver planten et elegant udseende. Schefflera trives godt på en lys placering og har brug for regelmæssig vanding. Med dens frodige blade er denne plante et smukt tilføjelse til enhver indretning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.