Stemona sessilifolia

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Stemona sessilifolia is een klimplant met witte bloemen die groeit in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. De plant heeft lange, slingerende stengels en dunne bladeren. De bloemen hebben een karakteristieke vorm en geven een aangename geur af. De wortels van de Stemona sessilifolia worden traditioneel gebruikt in de Chinese geneeskunde vanwege hun medicinale eigenschappen. Deze plant wordt ook wel de "Chinese medicinale klimplant" genoemd.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water en geef af en toe voeding. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te kunnen groeien en gezond te blijven. Plaats de plant daarom in een ruimte waar voldoende natuurlijk licht binnenkomt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant voldoende licht krijgt en indien nodig de positie aan te passen.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer één keer per week. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij geen direct zonlicht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Een plekje in een warme en lichte omgeving is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid.

  De plant bloeit in de maanden april tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 maanden.

  Ja, als kamerplant zuivert deze plant de lucht door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezondere en schonere lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het heeft een gematigde tot warme omgeving nodig om goed te gedijen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, maar eventueel dode of beschadigde bladeren kunnen wel worden weggeknipt. Zorg ervoor dat je scherpe schaar of snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Gebruik luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houd de grond wel vochtig. Kies een pot met gaten in de bodem voor een goede afvoer van overtollig water.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende en lichtzure grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat is. Een voedzame bodem bevordert de groei en gezondheid van deze plant.

  Houd de bodem vochtig door regelmatig water te geven, maar vermijd dat de plant in een laagje water staat. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Gebruik om de paar weken plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek of kwast om stof te verwijderen en de bladeren gezond te houden. Een lichte besproeiing met water kan ook helpen om eventueel vuil van de bladeren te spoelen. Zorg ervoor dat de bladeren droog zijn voordat ze weer in contact komen met direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen behoefte aan indirect zonlicht. Een plekje bij een raam waar geen direct zonlicht op valt, is ideaal. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en zet de plant niet op een tochtige plek. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De plant vereist een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 50%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Voorkom echter dat de plant te lang in vochtige omstandigheden verkeert om schimmelvorming te voorkomen.

  De voorkeur van de plant ligt bij een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt als ideaal beschouwd. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en houd de dosering zoals aangegeven op de verpakking aan. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Stemona sessilifolia is een klimplant met witte bloemen die groeit in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. De plant heeft lange, slingerende stengels en dunne bladeren. De bloemen hebben een karakteristieke vorm en geven een aangename geur af. De wortels van de Stemona sessilifolia worden traditioneel gebruikt in de Chinese geneeskunde vanwege hun medicinale eigenschappen. Deze plant wordt ook wel de "Chinese medicinale klimplant" genoemd.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.