Alstroemeria Inca Collection

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Alstroemeria Inca Collection is een prachtige en kleurrijke vaste plant die bekend staat om zijn lange bloeiperiode. De plant produceert veel bloemen in diverse kleuren, waaronder roze, paars en geel. Het blad is groen en sierlijk en vormt een mooi contrast met de bloemen. De Alstroemeria Inca Collection is geschikt voor in bloembedden, borders en potten en trekt vlinders aan. Deze plant staat bekend om zijn uitstekende snijbloemen die lang vers blijven in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Alstroemeria Inca Collection behoort tot de groenblijvende planten en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor blijft de plant het hele jaar door een mooie toevoeging aan de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een tuinplant die het beste gedijt in een gematigd klimaat.

  De plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vraagt weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe bij te mesten. Verder gedijt de plant goed in de zon of halfschaduw.

  De Alstroemeria Inca Collection heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien in de tuin. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziekten te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en de grond goed gedraineerd is.

  De Alstroemeria Inca Collection groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies daarom voor een plek met voldoende zonlicht voor het beste resultaat.

  De Alstroemeria Inca Collection heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels uitdrogen. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, de plant bloeit met aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen lokken. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. De Alstroemeriaplant is vooral populair vanwege zijn kleurrijke en lange bloei.

  De plant is aantrekkelijk voor bestuivers zoals bijen en vlinders en kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het toevoegen van verschillende planten aan de tuin kan helpen om een gezonde en diverse leefomgeving te creëren.

  Deze plant bloeit van mei tot en met augustus en bloeit doorgaans ongeveer 3 tot 4 weken lang.

  De plant kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Let op dat de grond niet uitdroogt.

  Nee, de Alstroemeria Inca Collection is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant kan ik geluidsdempend zijn dankzij mijn bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Plaats me in een tuin of op een balkon om geluiden te dempen en een rustige omgeving te creëren. Let op dat mijn effect niet zo sterk is als bij specifiek ontworpen geluidsdempende materialen.

 • Deze plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de bloei te bevorderen en de algemene gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren en knip de stelen terug tot vlak boven de grond. Snoei in het voorjaar de plant terug om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig, die rijk is aan voedingsstoffen. Een mix van potgrond voor kamerplanten en zanderige grond is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten uit de Inca Collection groeien het beste in goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bijvoeden met meststoffen specifiek voor tuinplanten zal de groei en bloei bevorderen.

  De Alstroemeria Inca Collection gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar bescherm hem ook tegen felle middagzon. Vermijd te natte grond en zorg voor goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Je kunt de plant beschermen tegen vorst door een dikke laag mulch aan te brengen rond de basis. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Je kunt ook overwegen om de plant af te dekken met een beschermende doek of plastic folie.

  De plant bloeit het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef in de lente wat mest voor een goede groei. De plant kan vorstgevoelig zijn, dus bescherm hem bij strenge vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Het beschermt de wortels tegen kou en warmte en zorgt voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels of bladeren van de plant komt, om schimmelvorming te voorkomen.

  De Alstroemeria Inca Collection gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen van de plant te controleren op tekenen van luizen, spintmijten of trips. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt. Het is ook raadzaam om de plant regelmatig te bemesten en water te geven om de gezondheid te bevorderen en zo ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Alstroemeria Inca Collection is een prachtige en kleurrijke vaste plant die bekend staat om zijn lange bloeiperiode. De plant produceert veel bloemen in diverse kleuren, waaronder roze, paars en geel. Het blad is groen en sierlijk en vormt een mooi contrast met de bloemen. De Alstroemeria Inca Collection is geschikt voor in bloembedden, borders en potten en trekt vlinders aan. Deze plant staat bekend om zijn uitstekende snijbloemen die lang vers blijven in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.