Kalanchoe blossfeldiana 'Helene'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' er en smuk sukkulentplante med skinnende, mørkegrønne blade og skarpt farvede blomster. Blomsterne er normalt lyserøde, røde eller orange og blomstrer om vinteren og tidligt om foråret. Planten kan holdes både indendørs og udendørs, men foretrækker en solrig placering. Det er en let plejeplante, der kræver lidt vand og trives godt under tørre forhold. 'Helene' varianten af Kalanchoe blossfeldiana er kendt for sin lange blomstringsperiode og er et populært valg som stueplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Kalanchoe er generelt en let at vedligeholde stueplante. Den kræver kun lidt vand og trives godt ved normale stuetemperaturer og lysforhold. Det er også vigtigt ikke at udsætte den for træk.

  Ja, Kalanchoe planter har brug for masser af lys for at vokse og blomstre godt. Placer planten bedst muligt på et solrigt sted, men undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen. Sørg for, at planten modtager mindst 6 timer om dagen af indirekte sollys.

  Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' skal have vand cirka 1 gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre let mellem vandingerne. Overvanding kan forårsage rådne rødder.

  Planten elsker indirekte sollys, direkte sollys kan forårsage bladskader. Sørg for en lys placering, men undgå skarpt sollys. Placer planten et sted med klart lys, men ikke direkte sol.

  Ja, Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' trives bedst i varme og trives bedst ved temperaturer mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten på et varmt og solrigt sted for at kunne vokse og blomstre optimalt. Undgå træk og kulde for at bevare plantens sundhed.

  Denne plante blomstrer normalt fra december til og med marts, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Ja, denne plante er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Den filtrerer skadelige stoffer fra luften og producerer ilt under fotosynteseprocessen. Det er et godt valg for et sundere miljø at bo i.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette sikrer optimale vækstbetingelser. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at den forbliver sund.

 • Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' kan beskæres ved at klippe de udblomstrede blomster og stilke væk med en skarp saks eller beskæresaks. Det er vigtigt ikke at beskære planten for kraftigt for ikke at forstyrre væksten og blomstringen. Beskæring bør helst udføres om foråret eller lige efter blomstringen.

  Kalanchoe 'Helene' har brug for moderat vand og bør vandes regelmæssigt, men sørg for at jorden mellom vandingen tørrer ud. Lad aldrig planten stå i en vandpyt for at undgå rodædning. Det er vigtigt ikke at vådte bladene under vandingen.

  Planten har brug for god drænende pottemuld med en let surhedsgrad. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan beskadige rødderne. Brug kvalitetspottemuld, der er specielt sammensat til stueplanter for optimal vækst.

  Stueplanter som denne kræver en veldrænet pottemuld med god fugtighedshåndtering. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden og sikre en god luftcirkulation for at undgå rodsygdomme. Brugen af kvalitetspottemuld beriget med næringsstoffer vil gavne plantens vækst og blomstring.

  Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Giv moderat vand og lad jorden let tørre mellem vanding. Gød planten en gang hver 4. uge i vækstperioden.

  Det er vigtigt at fjerne støv regelmæssigt fra bladene på denne plante ved forsigtigt at tørre dem af med en fugtig klud. Døde blade eller blomster kan også fjernes for at få planten til at se frisk og sund ud. Brug ikke aggressive rengøringsmidler, men hold det simpelt og mildt.

  Denne plante har brug for masser af lys og bør placeres på et solrigt sted. Det er vigtigt, at planten får mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Placér ikke planten for tæt på et vindue for at undgå forbrænding af bladene.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller ekstrem varme. Placer planten helst på et sted med en konstant temperatur.

  Luftfugtigheden for denne plante bør være moderat, helst mellem 40% og 60%. Hold omgivelserne ikke for fugtige, da dette kan forårsage skimmel. Regelmæssig sprøjtning af bladene kan hjælpe med at opretholde luftfugtigheden.

  Stueplanter trives godt i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for de fleste stueplanter, herunder Kalanchoe. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodødsel.

  Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' har brug for gødning en gang hver anden uge i foråret og sommermånederne. Brug en flydende gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til skade på rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, der anvendes.

 • Beskrivelse

  Kalanchoe blossfeldiana 'Helene' er en smuk sukkulentplante med skinnende, mørkegrønne blade og skarpt farvede blomster. Blomsterne er normalt lyserøde, røde eller orange og blomstrer om vinteren og tidligt om foråret. Planten kan holdes både indendørs og udendørs, men foretrækker en solrig placering. Det er en let plejeplante, der kræver lidt vand og trives godt under tørre forhold. 'Helene' varianten af Kalanchoe blossfeldiana er kendt for sin lange blomstringsperiode og er et populært valg som stueplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.