Ornithogalum saundersiae

Ornithogalum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ornithogalum saundersiae, ook bekend als de sneeuwvlokkegel, is een sierlijke bolgewas met lange, smalle bladeren en een bloeiende stengel die tot 60 cm hoog kan worden. De bloemen zijn wit en hebben een opvallend centraal geel hart, waardoor ze lijken op kleine sneeuwvlokken. Deze plant bloeit in de lente en voegt een vleugje elegantie toe aan de tuin of het interieur. De Ornithogalum saundersiae gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en een mooie aanvulling vormt op elke groene ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ornithogalum saundersiae is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het heeft slechts enkele basiszorg nodig, zoals regelmatig water geven en af en toe bemesten. Het gedijt goed in normale kamertemperaturen en lichte tot matige blootstelling aan zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze kamerplant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen.

  Deze plant houdt van felle indirecte zonlicht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het wel voldoende licht krijgt, maar niet verbrand kan raken. Beschermt de plant tegen direct zonlicht in de zomermaanden om bladverbranding te voorkomen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of kou. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  Deze plant bloeit in de maanden maart tot en met mei en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant Ornithogalum saundersiae is luchtzuiverend. Het behoort tot de kamerplanten die de luchtkwaliteit in huis kunnen verbeteren. Planten zoals deze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloei om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Laat de grond tussen gietbeurten in gedeeltelijk opdrogen.

  Het is belangrijk om voor Kamerplanten een luchtige potgrond te gebruiken die goed water doorlaat. Vermijd potgrond die te compact is, dit kan leiden tot wortelrot. Het is ook aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en een gematigde vochtigheid hebben. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is. Verder gedijt de plant het beste in een pot met goede drainage.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe een beetje plantenvoeding geven tijdens het groeiseizoen kan de bloei stimuleren.

  Je kan de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of afborstelen met een borsteltje. Maak de bladeren regelmatig schoon om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle kanten genoeg licht krijgen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten wordt het best behouden tussen de 40-60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen. Het is raadzaam om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant groeit het beste in een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen of kalk. Het behouden van de juiste pH-waarde zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige kamerplantenmeststof. Gebruik hiervoor bij voorkeur vloeibare meststof en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ornithogalum saundersiae, ook bekend als de sneeuwvlokkegel, is een sierlijke bolgewas met lange, smalle bladeren en een bloeiende stengel die tot 60 cm hoog kan worden. De bloemen zijn wit en hebben een opvallend centraal geel hart, waardoor ze lijken op kleine sneeuwvlokken. Deze plant bloeit in de lente en voegt een vleugje elegantie toe aan de tuin of het interieur. De Ornithogalum saundersiae gedijt goed in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist en een mooie aanvulling vormt op elke groene ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.