Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Milosp'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum 'Milosp' is een prachtige plant met dubbele bloemen in een diepe paarse kleur. De bloemen hebben een opvallende gele hart dat mooi contrasteert met de rest van de bloemblaadjes. Deze plant bloeit in de herfst en is perfect voor het opfleuren van de tuin of als snijbloem in boeketten. Chrysanthemum 'Milosp' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden, ze hebben regelmatig water nodig en een lichte plek om te groeien. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de plant stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Ja, Chrysanten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats ze het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de plant minder bloemen produceert.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Milosp' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen.

  De plant houdt van helder licht, maar direct zonlicht moet worden vermeden om bladverbranding te voorkomen. Het gedijt het beste op een plek met veel indirect licht.

  Ja, Chrysanthemum houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om optimale groei te bevorderen. In koude omgevingen kan de plant het minder goed doen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Milosp' bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Milosp' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Milosp' houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen.

 • Om de plant mooi te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen. Verwijder ook af en toe dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water op kamertemperatuur.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en bloei. Ververs de potgrond regelmatig voor een gezonde plant.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Milosp' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat wordt. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels in een te vochtige bodem staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  De plant kan regelmatig stofvrij gemaakt worden met een zachte borstel of een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik eventueel een lichte oplossing van milde zeep om hardnekkig vuil te verwijderen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem voor een raam op het zuiden of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Milosp' gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht, aangezien dit de plant kan schaden. Houd de plant uit de buurt van verwarmings- en airconditioningsroosters om optimale groei te bevorderen.

  Kamerplanten zoals deze hebben een voorkeur voor een gematigde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is, want dit kan leiden tot schimmel- of rotproblemen. Regelmatig luchten kan helpen om de luchtvochtigheid op een geschikt niveau te houden.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van een Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Milosp' is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om problemen met de zuurgraad te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Pas op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum 'Milosp' is een prachtige plant met dubbele bloemen in een diepe paarse kleur. De bloemen hebben een opvallende gele hart dat mooi contrasteert met de rest van de bloemblaadjes. Deze plant bloeit in de herfst en is perfect voor het opfleuren van de tuin of als snijbloem in boeketten. Chrysanthemum 'Milosp' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.