Crassula arborescens 'Frodo'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crassula arborescens 'Frodo' is een bijzondere vetplant met dikke, vlezige bladeren die een opvallende donkergroene kleur hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een kleine struik. De bladeren van de 'Frodo' hebben een unieke vorm en lijken op kleine balletjes die dicht op elkaar groeien. Deze Crassula is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig, waardoor het een geschikte plant is voor beginnende plantenliefhebbers. De 'Frodo' staat graag op een zonnige plek en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een decoratieve plant die een leuke toevoeging kan zijn aan elke kamer of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Crassula arborescens 'Frodo' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt. Zorg voor een zonnige standplaats en geef af en toe water. Vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Crassula arborescens 'Frodo' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt om gezond te blijven.

  Kamerplanten zoals deze hebben maar één keer per week water nodig. Overbewatering kan leiden tot wortelrot, dus laat de grond tussen watergeefbeurten goed opdrogen. Het is belangrijk om de behoeften van de specifieke plant in de gaten te houden.

  Deze plant houdt van felle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Houd er rekening mee dat de plant kan verbranden als deze te lang aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig zonlicht ontvangen.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij warme temperaturen en heeft een voorkeur voor een constante kamertemperatuur. Het is belangrijk om deze plant uit de tocht te houden en op een warme plek te zetten. Vergeet niet dat deze plant niet goed tegen koude temperaturen kan.

  'De Frodo' bloeit normaal gesproken in de maanden juni tot en met september. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, kamerplanten zoals Crassula arborescens kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het effect van één plant beperkt is en dat meerdere planten nodig zijn voor een merkbaar verschil in luchtkwaliteit. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft ook belangrijk voor een gezonde lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Het is belangrijk om hem niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Om de plant compact te houden en de groei te bevorderen, kan deze regelmatig gesnoeid worden. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden.

  De Crassula arborescens 'Frodo' heeft weinig water nodig, enkele keren per maand is voldoende. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten volledig kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot en schade aan de plant.

  Voor deze plant is het aan te raden om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Dit helpt bij het voorkomen van wortelrot en zorgt voor een gezonde groei. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond te verversen.

  Goede drainage en luchtige, goed doorlatende grond zijn belangrijk voor de gezondheid van deze plant. De bodem dient voedzaam te zijn en een pH-niveau tussen 6 en 7 is ideaal. Vermijd zware en vochtige grondsoorten om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar laat de grond tussen gietbeurten door opdrogen. Plaats de plant op een zonnige plek en geef af en toe voeding tijdens het groeiseizoen. Verpot de plant eens in de paar jaar om de groei te bevorderen.

  Je kunt stof van de bladeren van deze plant verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kunnen beschadigen.

  De Crassula arborescens 'Frodo' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij minstens vier uur direct zonlicht per dag krijgt. Te weinig licht kan leiden tot langgerekte groei en verlies van bladkleur.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tochtbronnen zoals deuropeningen en ramen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, het heeft geen speciale eisen wat betreft luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge lucht, vooral in de wintermaanden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen.

  De Crassula arborescens 'Frodo' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg dus voor een goede balans in de zuurgraad van de bodem om de plant gezond te houden.

  Kamerplanten zoals Crassula arborescens 'Frodo' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  Crassula arborescens 'Frodo' is een bijzondere vetplant met dikke, vlezige bladeren die een opvallende donkergroene kleur hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een kleine struik. De bladeren van de 'Frodo' hebben een unieke vorm en lijken op kleine balletjes die dicht op elkaar groeien. Deze Crassula is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig, waardoor het een geschikte plant is voor beginnende plantenliefhebbers. De 'Frodo' staat graag op een zonnige plek en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een decoratieve plant die een leuke toevoeging kan zijn aan elke kamer of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.