Verbena Babylon Dark Red

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Babylon Dark Red er en smuk plante med dybrøde blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Planten vokser kompakt og har en rig blomstring, hvilket gør den til et ægte blikfang i haven eller på altanen. De mørkerøde blomster tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør den også til en værdifuld plante for biodiversiteten. Verbena Babylon Dark Red trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding for at vokse godt. Det er en nem plante at holde, der sjældent rammes af sygdomme og skadedyr.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Verbena Babylon Dark Red er ikke en stedsegrøn plante. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det anbefales at lade planten komme tilbage om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -5°C. Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren. Til ekstra beskyttelse kan planten måske tages indendørs om vinteren.

  Ja, planten er lette at passe på og kræver kun regelmæssig vanding og en solrig placering. Det er vigtigt at fjerne visnede blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Planten behøver ikke at blive gødet ofte.

  For at vokse optimalt og sprede sig, har denne plante brug for cirka 30-40 cm plads mellem hver plante. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luftcirkulation for at forblive sund. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for skadedyr og sygdomme.

  Ja, Verbena Babylon Dark Red trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten producere færre blomster og vokse mindre godt. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  I gennemsnit har denne plante brug for vand en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, planten Verbena Babylon Dark Red er tiltrækkende for sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter med sine klare blomster og duft. Dette bidrager til biodiversiteten i din have.

  Verbena Babylon Dark Red er en attraktiv plante for bier, sommerfugle og andre insekter. Blomsterne tilbyder nektar og pollen som fødekilde og medvirker dermed til biodiversiteten i haven. Det er helt sikkert et godt valg for at fremme biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra juni til oktober, og blomstringsperioden kan vare omkring 4 til 5 måneder.

  Ja, planten elsker fuld sol og trives godt på en solrig placering. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den dyrkes primært på grund af de dekorative blomster og duft. At spise planten kan være skadelig for helbredet.

  Verbena planter har ikke lyddæmpende egenskaber. De er primært dekorative planter, der ikke har nogen betydelig effekt på støjgener. Planter, der kan have lyddæmpende egenskaber, inkluderer for eksempel bambus eller vedbend.

 • "Verbena Babylon Dark Red" bør regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og holde planten kompakt. Fjern døde eller syge grene og blomster for at forlænge blomstringsperioden. Beskær planten om foråret og eventuelt en gang mere om sommeren for optimalt resultat.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå at rødderne står i vand. Vand ved roden og undgå at bladene bliver våde.

  Planten har brug for en pottemuld med god gennemtrængelighed, der holder på fugt, men ikke bliver for våd. Brug en pottemuld, der er specielt sammensat til blomstrende planter, og sørg for tilstrækkeligt med næringsstoffer. Om nødvendigt omplant planten om foråret.

  Jordkvaliteten bør være veldrænet og humusrig. Derudover bør jorden være neutral til let alkalisk. Sørg for god dræning for at undgå rodvæv.

  Vækststedet for haveplanter som Verbena Babylon Dark Red er et solrigt sted i haven med god drænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft til at vokse optimalt. Undgå for våde eller for skyggede steder.

  Vinterbeskyttelsen af haveplanter kan bestå af at dække planten med et tykt lag muld, såsom blade eller halm, for at beskytte rødderne mod frost. Derudover er det vigtigt at beskære planten tæt på jorden om efteråret, så planten kan spare energi og stærkere tilbagevækst om foråret. Endelig kan en beskyttende jutesæk eller haveflise vikles rundt om planten for at beskytte mod hård vind og ekstrem kulde.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Beskær planten om foråret for at fremme formen og blomstringen.

  Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren. Sørg for regelmæssig gødskning for at fremme vækst og blomstring. Tag hensyn til plantens behov for næringsstoffer i vækstsæsonen.

  Mulch er et lag organisk materiale, som du kan lægge rundt om planten for at holde jorden fugtig, reducere ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Det kan laves af materialer som halm, træflis, blade eller kompost. Mulch skal påføres i en dybde på cirka 5 til 10 centimeter omkring planten.

  Verbena Babylon Dark Red trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med passende gødning eller jordforbedringsmidler. Vær opmærksom på, at jorden ikke bliver for sur, da dette kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante anbefales det at regelmæssigt kontrollere blade og stængler for skadedyr som bladlus og spindemider. Naturlige fjender som marihøner kan også bruges som biologisk bekæmpelsesmetode. Det er klogt at handle forebyggende og holde planten sund ved at give tilstrækkeligt med vand og vælge det rigtige voksested.

 • Beskrivelse

  Verbena Babylon Dark Red er en smuk plante med dybrøde blomster, der blomstrer fra foråret til efteråret. Planten vokser kompakt og har en rig blomstring, hvilket gør den til et ægte blikfang i haven eller på altanen. De mørkerøde blomster tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør den også til en værdifuld plante for biodiversiteten. Verbena Babylon Dark Red trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding for at vokse godt. Det er en nem plante at holde, der sjældent rammes af sygdomme og skadedyr.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.