Petunia Sanguna White Blue Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sanguna White Blue Vein is een opvallende en kleurrijke plant met witte bloemblaadjes en blauwe aderen die in het midden van de bloemen lopen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in hanging baskets, bloembakken of borders. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Ze gedijen het beste in de volle zon en hebben regelmatig water nodig om goed te groeien. De Petunia Sanguna White Blue Vein is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant en zal in de winter afsterven. Het is daarom nodig om deze plant elk jaar opnieuw te planten.

  De Petunia Sanguna White Blue Vein is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze tuinplant kan het beste beschermd worden tegen strenge vorst en koude temperaturen. In de meeste gevallen zal de plant niet overleven bij langdurige en extreme vrieskou.

  Ja, de Petunia Sanguna White Blue Vein is makkelijk in onderhoud en een sterke tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een mooie en veelzijdige plant die goed groeit in zowel volle zon als halfschaduw.

  De Petunia Sanguna White Blue Vein heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden, zodat ze voldoende lucht en zonlicht krijgen. Houd ook rekening met de groeihoogte van de plant om te voorkomen dat ze elkaar gaan belemmeren.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige plek. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk minder goed zijn. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  De Petunia Sanguna White Blue Vein heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin en bevordert de biodiversiteit. Ze helpen bij bestuiving en zorgen voor een levendige tuin vol met diverse insecten.

  Ja, planten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken. De nectar en pollen die ze bieden zijn essentieel voor het voedsel van deze dieren. Door het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende planten, draag je bij aan de biodiversiteit in je omgeving.

  De plant bloeit van mei tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die houdt van veel zonlicht en zal daar goed gedijen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt wanneer het erg warm is.

  Nee, petunia's zijn niet eetbaar en worden vaak gekweekt vanwege hun mooie bloemen en decoratieve waarde in de tuin. Het consumeren van petunia's kan leiden tot maagklachten en is daarom niet aan te raden. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als eetbaar zijn gekenmerkt.

  Ja, de "Petunia Sanguna White Blue Vein" heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral bekend om zijn prachtige bloemen en wordt vaak gebruikt als decoratieve tuinplant.

 • Tuinplanten zoals deze hebben weinig snoei nodig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Eventuele lange uitlopers kunnen in het voorjaar worden teruggesnoeid.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd dat de plant in een plas water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Sanguna White Blue Vein heeft goed doorlatende potgrond nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale potgrond voor bloeiende tuinplanten voor het beste resultaat.

  De Petunia Sanguna White Blue Vein plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aanbevolen om regelmatig organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats, waar het minimaal 6 uur zonlicht per dag ontvangt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst in de winter door hem bijvoorbeeld te bedekken met een dikke laag mulch of vliesdoek. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind en kou. Geef de plant tijdens de wintermaanden minder water om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  De Petunia Sanguna White Blue Vein heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanbevelingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is raadzaam om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch. Mulch helpt de bodem vochtig te houden, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Petunia Sanguna White Blue Vein heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Een goede bodemstructuur en voldoende vochtafvoer zijn ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de Petunia Sanguna White Blue Vein kunt u gebruikmaken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig de planten controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen. Als laatste optie kunt u ook een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel gebruiken, zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  De Petunia Sanguna White Blue Vein is een opvallende en kleurrijke plant met witte bloemblaadjes en blauwe aderen die in het midden van de bloemen lopen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in hanging baskets, bloembakken of borders. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. Ze gedijen het beste in de volle zon en hebben regelmatig water nodig om goed te groeien. De Petunia Sanguna White Blue Vein is een prachtige toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.