Petunia Sanguna Rose

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Sanguna Rose is een prachtige hangende plant met grote, roze bloemen die een vrolijke en kleurrijke uitstraling hebben. Deze plant bloeit langdurig, van de lente tot de herfst, en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een lichte geur en zorgen voor een heerlijke sfeer in de tuin of op het balkon. Petunia Sanguna Rose groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders en brengt een romantische en zomerse sfeer in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de meeste Petunia soorten zijn niet groenblijvend en zullen in de winter hun bladeren verliezen. Het is een eenjarige plant die voornamelijk bloeit in de lente, zomer en herfst. Het beste is om ze na de bloeiperiode te vervangen of op te slaan als zaailingen voor het volgende jaar.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius en kan dus matige vorst verdragen. Het is aanbevolen om de plant te beschermen bij langdurige koude weersomstandigheden. De plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk dat de plant regelmatig water krijgt en dat de uitgebloeide bloemen worden verwijderd voor een langere bloeiperiode. Deze plant kan goed gedijen in de volle zon en heeft regelmatige bemesting nodig voor optimale groei.

  De Petunia Sanguna Rose heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 tot 40 cm in de breedte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en goed te groeien. Plant ze op een plek met voldoende zonlicht en goede drainage.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en mogelijk langer en dunner worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2 tot 3 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  De Petunia Sanguna Rose trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers aantrekken. Het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Petunia's behoren niet tot de inheemse plantensoorten en dragen daardoor niet bij aan de biodiversiteit in de tuin. Voor een grotere biodiversiteit kunnen beter inheemse planten worden gekozen.

  De Petunia Sanguna Rose bloeit van mei tot en met oktober, gedurende ongeveer 5 tot 6 maanden. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin gedurende het grootste deel van het groeiseizoen.

  Ja, de Petunia Sanguna Rose kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. De plant zal het beste groeien en bloeien wanneer hij voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, de Petunia Sanguna Rose is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is voor consumptie. Het kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, door de dichte bladeren en bloemen kan de plant geluid enigszins dempen. Echter, verwacht geen volledige geluidsdemping zoals bij specifieke isolatiematerialen. Het effect van geluidsdemping zal afhangen van de omgeving en de grootte van de plant.

 • Petunia Sanguna Rose moet regelmatig gesnoeid worden om te voorkomen dat de plant te groot en rommelig wordt. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen en knip lange scheuten terug om de plant compact te houden. Snoei niet te diep, zodat de plant voldoende energie overhoudt om nieuwe bloemen te vormen.

  De Tuinplant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmel en rot te voorkomen.

  Potgrond voor tuinplanten is geschikt voor Petunia Sanguna Rose. Kies een potgrond met goede drainage en voedingsstoffen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 voor optimale groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Sanguna Rose gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig water krijgt. Ook kan deze plant goed gedijen in een hangmand of bloembak.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze te bedekken met een dikke laag mulch of stro. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan gure wind. Indien mogelijk kan de plant ook binnen worden gehaald in een koele, vorstvrije ruimte.

  De plant heeft regelmatig water en voeding nodig en moet regelmatig worden gedode takken. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en bescherm hem tegen vorst.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen te gebruiken. Kies voor een meststof met een gebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen en volg de instructies op de verpakking. Houd de plant goed in de gaten en pas de bemesting aan indien nodig.

  Het gebruik van mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de bodem en het onderdrukken van onkruid. Mulch kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken met de opname van voedingsstoffen en de groei van de plant. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan er regelmatig gecontroleerd worden op bladluizen, trips en slakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding. Ook kan er gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Petunia Sanguna Rose is een prachtige hangende plant met grote, roze bloemen die een vrolijke en kleurrijke uitstraling hebben. Deze plant bloeit langdurig, van de lente tot de herfst, en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een lichte geur en zorgen voor een heerlijke sfeer in de tuin of op het balkon. Petunia Sanguna Rose groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders en brengt een romantische en zomerse sfeer in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.