Petunia Sanguna Lavender

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sanguna Lavender is een sierlijke plant met prachtige lavendelkleurige bloemen. Deze plant geeft een heerlijke bloemengeur af en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De Petunia Sanguna Lavender staat bekend om zijn uitstekende weerstand tegen ziektes en plagen. Het is een populaire keuze voor bloembakken, hanging baskets en borders. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter haar blad verliezen. Het is een tuinplant die bloeit in de zomermaanden en de voorkeur geeft aan een zonnige standplaats. Het is aan te raden om de plant in het najaar te beschermen tegen vorst.

  De plant is niet winterhard en kan niet goed tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen koude temperaturen. Het beste is om de plant op een beschutte plek te plaatsen tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Deze plant kan goed gedijen in de tuin en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

  De Petunia Sanguna Lavender heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bloemen goed tot hun recht komen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen.

  De Petunia Sanguna Lavender groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Het is belangrijk dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant beperkter zijn.

  De Petunia Sanguna Lavender heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die hij produceert. Dit maakt hem een ​​uitstekende keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. Het is een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

  Petunia's dragen niet bij aan biodiversiteit omdat ze niet inheems zijn en weinig voedsel en schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Tuinplanten dragen over het algemeen weinig bij aan de biodiversiteit in vergelijking met inheemse planten.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en heeft een lange bloeiperiode. Tijdens deze maanden is de plant bedekt met prachtige bloemen.

  Ja, Petunia Sanguna Lavender kan goed tegen de volle zon en groeit het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Petunia Sanguna Lavender is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet geschikt is voor consumptie. Het wordt daarom aanbevolen om de plant niet te eten.

  Ja, de Petunia Sanguna Lavender plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen, vooral als deze wordt geplant in een dichte en volle tuin. De bladeren en bloemen kunnen geluidsgolven absorberen en verminderen zo de hoeveelheid geluid in de omgeving. Het effect is echter niet zo sterk als bij andere geluidsdempende planten zoals bamboe of coniferen.

 • Je kunt de tuinplant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de plant terug tot een paar centimeter boven de grond. Zorg ervoor dat je dit doet met scherpe en schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft maar niet drassig. Geef bij warm weer vaker water en vermijd dat de plant uitdroogt.

  Voor de Petunia Sanguna Lavender is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor speciale potgrond voor tuinplanten om de plant optimaal te laten groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Tuinplanten heeft behoefte aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en regelmatig wordt bemest om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet te drassig.

  De Petunia Sanguna Lavender heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze plant kan zowel in potten als in de volle grond geplant worden.

  Voor de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst door bijvoorbeeld een tuinvlies of jute om de plant te wikkelen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Houd de bodem vochtig, maar niet te nat. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eenmaal per maand tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met de juiste voedingsstoffen voor bloeiende planten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing van de bemesting.

  Mulchen van deze plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng de mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia Sanguna Lavender gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Test regelmatig de pH-waarde van de bodem en pas indien nodig de zuurgraad aan met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het aan te raden om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door lieveheersbeestjes aan te trekken of door een mengsel van water en afwasmiddel te gebruiken als spray. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en te zorgen voor een gezonde groeiomgeving voor de plant.

 • Omschrijving

  De Petunia Sanguna Lavender is een sierlijke plant met prachtige lavendelkleurige bloemen. Deze plant geeft een heerlijke bloemengeur af en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De Petunia Sanguna Lavender staat bekend om zijn uitstekende weerstand tegen ziektes en plagen. Het is een populaire keuze voor bloembakken, hanging baskets en borders. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.