Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac is een kleurrijke en opvallende plant met prachtige lilakleurige bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen. Ze gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. De Impatiens Spellbound Lilac is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders of hanging baskets. Met haar vrolijke bloemen en lange bloeiperiode is ze een aanwinst voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden in het volgende groeiseizoen.

  Deze plant is niet winterhard en dient beschermd te worden tegen vorst. Het is aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens koude periodes.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de tuin. Het vereist regelmatig water geven en een plek met gedeeltelijke schaduw. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te bloeien. Het is aan te raden om de planten op ongeveer 20 cm afstand van elkaar te planten.

  Impatiens groeit goed in de schaduw en verdraagt weinig zonlicht. Het is een ideale plant voor schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor voldoende vochtige grond en bescherming tegen felle zon.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Over het algemeen kan je de plant 2-3 keer per week water geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivende insecten aan met zijn nectarrijke bloemen. Dit draagt bij aan een gezonde en levendige tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het kan helpen om een gevarieerde en kleurrijke omgeving te creëren voor verschillende soorten insecten. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van de biodiversiteit.

  Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer vier maanden.

  Deze plant kan beter geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw, aangezien de volle zon te intens kan zijn. Zorg voor een beschermde standplaats om verbranding van de bladeren te voorkomen. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om de planten in de tuin te identificeren voordat je ze consumeert. Het kan gevaarlijk zijn om planten te eten waarvan je de eetbaarheid niet kent.

  Impatiens Walleriana Grp planten hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. Deze planten zijn voornamelijk gericht op het decoratieve aspect in de tuin.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar voor een compacte groeiwijze.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift daarop aan.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat.

  Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met veel organisch materiaal is ideaal voor deze plant. Zorg voor regelmatige bemesting om de plant gezond en bloeiend te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een plek met vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei. Bescherm de plant tegen direct zonlicht en harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze binnen te zetten. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en niet te dicht bij een verwarming. Geef de plant minder water tijdens de koudere maanden om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze vereisen een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch de plant met een laagje organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt aangebracht om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulch regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn, bij voorkeur tussen 6,0 en 7,5. Te zure bodems kunnen de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten zoals de "Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac" kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het gebruik van insecticiden, het handmatig verwijderen van plagen of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om vroegtijdig in te grijpen. Het is aan te raden om hulp te vragen aan een tuinexpert als de plaag niet onder controle kan worden gehouden.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Lilac is een kleurrijke en opvallende plant met prachtige lilakleurige bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen. Ze gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien. De Impatiens Spellbound Lilac is perfect voor het opfleuren van bloembedden, borders of hanging baskets. Met haar vrolijke bloemen en lange bloeiperiode is ze een aanwinst voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.